Primul caz al unui român din străinătate, infectat cu coronavirus. A fost dus în carantină

Primul caz al unui român din străinătate, infectat cu coronavirus. A fost dus în carantină © Arhiva

Un român, care se afla la bordul unei nave de croazieră a fost depistat cu coronavirul. Autoritățile japoneze au confirmat și l-au trimis pe bărbat în carantină.

Românul a fost deja transferat la un spital de specialitate, pentru izolare și tratament. Pentru moment, nu se cunosc informații referitoare la circumstanțele în care românul a contactat virusul ucigaș, scrie presa internațională.

În total, pe nava de croazieră Diamond Princess pe care se afla și românul, există 136 de persoane contaminate cu coronavirus, a cărui denumire oficială este 2019-nCoV, conform anunțului făcut de Organizația Mondială a Sănătății. 

În urmă cu două zile, aproximativ 100 de bolnavi au fost preluați de medici, acolo unde se află în total 17 români, doi pasageri și 15 membri ai echipajului. Pentru moment, doar un singur român a fost confirmat cu coronavirus și primește în prezent tratament. 

Autoritățile avertizează că virusul periculos se transmite prin contact direct, prin secreţii respiratorii eliminate prin tuse sau strănut, şi prin atingerea suprafeţelor contaminate. Încă nu se ştie cât timp supravieţuieşte virusul pe suprafeţe, însă poate fi eliminat cu dezinfectanți la îndemâna oricui. 

Coronavirusul a ucis până acum 1,369 de oameni la nivel global, iar alți 60,000 sunt contaminați. Pe de altă parte, un număr de 6,233 de persoane au reușit să fie salvați. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro