Primul luptător de sumo răpus de coronavirus! Sportivul japonez avea doar 28 de ani

Primul luptător de sumo răpus de coronavirus! Sportivul japonez avea doar 28 de ani © pexels

Primul practicant de sumo a fost răpus de noul tip de coronavirus, acesta murind la doar 28 de ani. Mai mulți colegi ai sportivului au fost testați pozitiv.

Anunțul trist a fost făcut chiar de Federația japoneză de sumo, potrivit agenției de presă Kyodo. Shobushi-Kiyotaka Sueteke a murit la doar 28 de ani, fiind testat pozitiv pentru coronavirus pe data de 10 aprilie. El a fost internat dintr-un spital din Tokyo iar starea sa s-a agravat.

Organele tânărului sportiv ar fi cedat din cauza infecției, după cum au anunțat autoritățile japoneze din sistemul medical. Și alți cinci colegi ai sportivului au fost depistați pozitiv. 

Federația japoneză de sumo a anulat turneul care era programat pentru perioada 24 mai-27 iubie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Japonia a fost criticată dur pentru faptul că a reaționat foarte greu în fața epidemiei din țară, mai ales că este unul dintre statele cu o mare forță a tehnologiei, astfel că ar fi putut raporta mult mai repede cazurile confirmate de COVID-19. 

Până la momentul de față, în Japonia au fost confirmate 16.049 cazuri de infectare, dintre care 8.920 de persoane s-au vindecat, iar 678 au murit, potrivit datelor furnizate de worldmeters.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro