Primul oraș care a introdus certificatul verde pentru transportul public. Unde nu mai au voie oamenii să meargă cu autobuzul nevaccinați
Publicat pe 28.10.2021 la 22:51 Actualizat pe 28.10.2021 la 22:51
Primăria din Kiev au anunțat joi introducerea certificatului verde pentru accesul în mai multe locuri publice, inclusiv în transportul comun. Această măsură luată de autoritățile ucrainene urmează să intre în vigoare începând de luni.
- Primul oraș care a introdus certificatul verde pentru transportul în comun
- Unde nu mai au voie nevaccinații să meargă cu autobuzul
Primul oraș care a introdus certificatul verde pentru transportul public
Primăria capitalei ucrainene Kiev a anunțat joi introducerea certificatului verde obligatoriu în mai multe locuri publice, inclusiv pentru transportul în comun. Această măsură va trebui respectată de locuitorii orașului începând de luni.
Autoritățile au declarat că această măsură a fost aprobată în urma situației alarmante a pandemiei cu virusul SARS-CoV-2.
„Introducem aceste restricţii severe pentru a proteja viaţa şi sănătatea oamenilor”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă primarul din Kiev, Vitali Kliciko.
De asemenea, certificatul de vaccinare anti-COVID sau un test PCR negativ va fi obligatoriu pentru a intra în restaurante, centre comerciale, săli de sport, cinematografe, hoteluri şi anumite structuri guvernamentale. Aceeaşi obligaţie va fi impusă pentru utilizarea transportului în comun, în special metroul oraşului. Respectarea sa va fi controlată în mod aleatoriu de poliţişti, a precizat Vitali Kliciko.
Restricții impuse pentru funcționarea grădinițelor și a școlilor
Potrivit primarului, grădiniţele nu vor funcţiona decât dacă toţi angajaţii sunt vaccinaţi, în timp ce unităţile din ciclul secundar vor trebui să treacă din nou la cursuri la distanţă.
„Vaccinaţi-vă, vă rog, protejaţi-vă şi protejaţi-i pe cei apropiaţi”, a mai spus Kliciko, într-un moment în care numai un sfert dintre ucraineni s-au inoculat împotriva COVID, potrivit Agerpres.
Primarul orașului cu aproape 3 milioane de locuitori şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea privind saturaţia spitalelor din capitală. Oraşul dispune de 6.000 de paturi pentru bolnavii de coronavirus, dar 63% sunt deja ocupate şi în anumite spitale, această cifră atinge de la 99 până la 100%.