Record negativ pentru Spania. 838 de morți de coronavirus, în numai 24 de ore

Record negativ pentru Spania. 838 de morți de coronavirus, în numai 24 de ore © Hepta

Bilanțul negru crește pentru Spania, care a anunțat, astăzi, cele mai multe morți provocate de coronavirus într-o singură zi. Au murit 838 de persoane din cauza COVID-19, în ultimele 24 de ore - cu șase decese în plus față de statistica anterioară.

Spania a luat-o rapid pe urmele Italiei, din punct de vedere al numărului de decese provocate de noul coroanvirus. Conform El Pais, s-a ajuns la un total de 6.528 de morți, dublul numărului cu care s-a confruntat China. Într-o singură zi, au murit aproape 840 de persoane, înregistrând astfel un record negativ pentru a doua cea mai afectată țară din lume, după Italia.

Spania: 78.800 de îmbolnăviri

Nici la numărul de infectări nu stă prea bine. Au fost raportate peste 6.500 de îmbolnăviri noi, aducând Spania la un total de aproape 78.800 de cazuri pozitive de coronavirus. Dintre acestea, aproape 5.000 de cazuri sunt grave, cu pacienți fiind internați la Terapie Intensivă în stare critică. 

Sunt și vești bune, însă: dintre toți pacienții confirmați cu COVID-19, peste 14.700 au fost declarați vindecați.

Din cauza ritmului alarmant în care epidemia a luat amploare în Spania, autoritățile au recurs la măsuri drastice. Țara este în carantină, iar toate activitățile care nu sunt considerate esențiale au fost suspendate până pe 9 aprilie, cu posibilitatea de prelungire.

Explozia în numărul de decese a determinat autoritățile să transforme un patinoar din Madrid, zona cea mai afectată de epidemie, într-un loc în care să fie ținute cadavrele, din lipsa spațiului la morgă.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro