Regele și Regina Norvegiei, în carantină după o vizită în Iordania

Regele și Regina Norvegiei, în carantină după o vizită în Iordania © Hepta

Regele Harald și Regina Sonja ai Norvegiei au intrat în carantină și și-au anulat toate evenimentele până la Paște. Vestea a fost cofnrimată de către televiziunea de stat, în contextul în care epidemia de coronavirus ia amploare în țara scandinavă.

Potrivit royalcentral.co.uk, Regele și Regina Norvegiei au intrat în carantină, ca urmare a eforturilor autorităților de a limita răspândirea virusului pe teritoriul țării. Deși niciunul dintre monarhi nu prezintă simptome care ar putea indica o viroză, nici ei nu sunt scutiți de măsurile introduse de guvernul norvegian.

Norvegia ia măsuri împotriva coronavirusului

Joi, guvernul norvegian a anunțat că toate persoanele întoarse recent și care se vor întoarce din străinătate trebuie să se auto-izoleze, indiferent dacă prezintă simptome suspicioase sau nu. Măsura intră în vigoare retroactiv, cu efect începând din data de 27 februarie.

Astfel, afectată este o bună porțiune a populației Norvegiei, inclusiv Regele și Regina, care s-au întors recent dintr-o vizită în Iordania. Și ministrul Sănătății și ministrul de Externe din Norvegia se află în carantină, tot din cauza unor vizite recente.

Se închid toate școlile și în Norvegia, acolo unde situația escaladează. Toate evenimentele publice au fost anulate, iar oamenii sunt încurajați să stea în casă și să se pregătească pentru cea mai intensă criză de la Al Doilea Război Mondial încoace.

La nivel mondial, peste 110.000 de persoane au fost depistate cu noul coronavirus, dintre care peste 4.000 au murit.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro