Risc mai mare de infectare cu COVID-19 acasă, decât la școală! Rezultatele unui studiu realizat în Marea Britanie
Publicat pe 25.08.2020 la 19:48 Actualizat pe 25.08.2020 la 19:48
Specialiștii britanici vin cu o nouă ipoteză șoc! În timp ce școlile au fost închise și ar putea rămâne așa și în toamnă, tocmai pentru a-i proteja pe copii, un nou studiu arată că există șanse mai mari ca elevii să ia boala de acasă.
- Copiii sunt mai predispuși la infectarea cu COVID-19 acasă, decât la școală.
- Rezultatele unui nou studiu al cercetătorilor britanici.
Copiii au mai multe şanse să infecteze cu coronavirus acasă decât la şcoală. Aceasta este concluzia la care s-a ajuns în urma unui studiu realizat de Public Health England (PHE).
„Copiii sunt expuşi mai degrabă riscului de a fi afectaţi dacă nu se mai întorc la şcoală luna viitoare decât de a fi infectaţi cu coronavirus”, spune consilierul medical şef din Marea Britanie, Chris Whitty.
Constatările au fost făcute după ce consilierul medical şef din Marea Britanie a declarat că redeschiderea şcolilor reprezintă mai puţine riscuri de infectare a copiilor.
Doar 67 de cazuri individuale și 30 de focare au fost depistate în rândul elevilor și personalului, în întregul Regat Unit. Asta după ce școlile s-au redeschis în luna iunie.
De asemenea, în urma studiului, experții au ajuns la următoarele concluzii:
- Doar 0,01% din școlile preșcolare și primare au avut un focar
- 70 de copii și 128 de angajați au fost afectați.
- În aceeași perioadă, au fost înregistrate 25.470 de cazuri în Anglia.
Cazurile de coronavirus, cât şi focarele raportate, au fost examinate zilnic în toate instituţiile de învăţământ din Anglia până la sfârşitul lunii iulie, ca parte a studiului.
PHE a constatat că există mai multe riscuri de apariţie a focarelor în acele zone care aveau, de asemenea, o incidenţă ridicată a COVID-19, ceea ce sugerează că transmiterea în comunitate a determinat răspândirea infecţiei în şcoli.
Un virus cu care trebuie să învăţăm să trăim:
„Noi trebuie să învăţăm să trăim cu acest virus, deci trebuie ca şi copiii să meargă la şcoală, studenţii să meargă să-şi continue studiile. Trebuie să mai subliniem un lucru, copiii pot face forme asimptomatice, deşi nu s-a spus clar care ar putea fi determinările de laborator care pot să ne spună dacă este contagios sau nu, este clar că până în momentul de faţă nu este stabilită o relaţie între valoarea încărcăturii virale şi posibilitatea de contagiozitate a individului”, explică medicul infecţionist Carmen Dorobăţ, citată de Mediafax.