Impresionant! Un român candidează la alegerile din Irlanda! Ce funcţie vrea să ocupe

Impresionant! Un român candidează la alegerile din Irlanda! Ce funcţie vrea să ocupe © Facebook

Marius Maroşan, în vârstă de 36 de ani, a venit din Sighetu Marmaţiei la Dublin, în urmă cu 11 ani, iar acum simte că poate face mai mult de atât pentru comunitatea română din Irlanda.

Va candida pentru postul de consilier local la Dublin şi pentru Consiliul comitatului Fingal, în cadrul alegerilor locale din capitala Irlandei, ce vor avea loc pe 24 mai. Marius Maroşan a profitat de faptul că legislaţia din Irlanda este mult mai permisivă decât cea din România şi oricine poate candida dacă are cazierul curat, strânge 15 semnături şi plăteşt 100 de euro taxă de înscriere.

Acesta a evidenţiat, într-un interviu acordat pentru Adevărul.ro, care sunt problemele cu care se confruntă comunitatea românilor din Irlanda, lucruri pe care va încerca să le îndrepte în viitor: criză acută de locuinţe, transport în comun insuficient dezvoltat, infrastructură pentru metode alternative de transport, mizeria de pe străzi şi lipsa unor instituţii esenţiale în unele zone (creşe, şcoli).

De asemenea, acesta a declarat că nu este străin de România, chiar dacă a plecat acum mulţi ani, însă nu prevede ţării un viitor prea roz, în lumina ultimelor evenimente întâmplate pe scena politică: "Din păcate, viitorul nu se arată strălucit pentru România, infractorii punând stăpânire încet, dar sigur pe toate instituţiile cheie. Este dureros pentru noi să vedem cum «acasă» se destramă sub ochii noştri şi lumea continuă să se complacă în această situaţie. Cei ce nu se complac, îngroaşă numărul românilor plecaţi în străinătate la muncă. Cum am spus, România este o ţară superbă, dar greu locuibilă în momentul în care te loveşti de sistem, indiferent la ce nivel”, a declarat în cadrul aceluiaşi interviu.

M.C.
 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro