Caz ajuns în justiţie după ce un român a depăşit viteza legală cu 9km/h pe o autostradă din Olanda

Caz ajuns în justiţie după ce un român a depăşit viteza legală cu 9km/h pe o autostradă din Olanda © sursa arhiva

O societate de transport din Iaşi a fost dată în judecată de către autorităţile din Olanda după ce un şofer angajat la companie de la noi din ţară a săvârşit o abatere rutieră.

Veriatrans Company SRL a fost taxată cu o amendă în valoare de 74 de euro în această ţară, după ce un şofer de-al firmei a fost surprins cum a întrecut limita legală de viteză pe autostrada Heerlen din Olanda.

În documentele primite de la instanţă se prezintă că „în hotărârea de sancţionare s-a reţinut că intimata, la data de 28.05.2018, ora 09:31, a depăşit cu 9 km/oră viteza maximă pe autostrada Heerlen, A76“.

Autorităţile olandeze au renunţat la proces, deoarece reprezentanţii companiei au plătit amenda, înainte ca judecătoria să ia o decizie în acest caz. Acesta nu este singurul caz de acest gen, în ultimii ani înregistrându-se la Iaşi sute de litigii.

Printre cei mai neînduplecaţi în aceste cazuri se numără slovenii, nemţii, austriecii şi olandezii, deoarece solicită mereu plata amenzilor în urma încălcării abaterilor rutiere aplicate cetăţenilor din Uniunea Europeană. Chiar dacă majoritatea aleg să nu le plătească nici după pierderea procesului în instanţa din România, ajung să fie forţaţi să plătească prin executori. Amenzii i se adaugă costuri mari de executare silită, care au fost negociate de executor cu autorităţile din Olanda.  
 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro