S-a confirmat primul caz de coronavirus în Olanda

S-a confirmat primul caz de coronavirus şi în Olanda © Arhiva

Coronavirusul se extinde cu repeziciune prin mai toată Europa, Italia fiind cea mai afectată ţară. Dar cazuri sunt şi în Spania, Franţa, Elveţia, Austria, dar şi în România.

Acum în încă o ţară din Europa a ajuns virusul ucigaş din China. Primul caz de coronavirus a fost confirmat în Olanda.

Ministrul Sănătăţii, Bruno Bruins, a declarat pentru presa străină că primul caz de coronavirus din Ţările de Jos a fost confirmat, pacientul fiind un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani.

Bărbatul a fost pus în carantină la Spitalul Elisabeth TweeSteden din oraşul Tilburg, un oraș aflat la granița cu Belgia

După ce bărbatul a ajuns la spital prezentând simptome specifice infectării cu Covid-19, autorităţile au intrat în alertă, iar acum încearcă să identifice cu ce persoane a intrat în contact omul.

Bărbatul a prezentat primele simptome ale coronaviruslui, după ce s-a întors dintr-o călătorie din Lombardia, zona din Italia cea mai afectată de virusul din China.

Acum bărbatul se află izolat la spital şi este supus mai multor analize.

"Persoana prezintă simptome, a fost internat în spital şi supusă unor analize medicale", a transmis Institutul pentru Sănătate Publică.

Acum toți cei care au intrat în contact cu bărbatul infectat vor fi monitorizaţi.

Până în acest moment, doar bărbatul de aproximativ 50 de ani a contactat coronavirusul, însă alte 60 de persoane au fost testate pentru a vedea dacă sunt sau nu infectate cu Covid+19.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro