Scandal de proporții la nivel global! China este acuzată de terorism, după ce ar fi lansat în lume virusul ucigaș. A fost deschis un proces în care se cer daune uriașe

Scandal de proporții la nivel global! China este acuzată de terorism, după ce ar fi lansat în lume virusul ucigaș. A fost deschis un proces în care se cer daune uriașe © facebook

Un proces fără precedent a fost deschis pe numele guvernului chinez, în urma unei plângeri depuse de mai multe persoane juridice, care acuză lansarea unei arme de distrugere în masă, respectiv virusul mortal COVID-19.

Reclamanții, compuși din avocatul american Larry Klayman, grupul de avocatură Freedom Watch și compania Buzz Photos, cer despăgubiri record, în valoare de 20 de trilioane de euro autorităților chineze. Acuzațiile constau în proiectarea virusului SARS-COV2 ca fiind o armă biologică menită să distrugă masiv, potrivit bussinesstoday.in.

Tot reclamanții susțin că virusul ucigaș ar fi fost eliberat de Institutul de Virusologie Wuhan, arătând că această acțiune s-ar încadra fără probleme la terorism, mai ales că armele biologice ar fost scoase în afara legalității în anul 1925.

Grupul de avocatură și compania specializată în fotografie acuză statul chinez că este direct responsabilă de decesul a unui număr uriaș de oameni infectați. Ba mai mult, China este acuzată și de furnizarea virusului grupurilor teroriste, de păstrarea secretelor și de moartea cetățenilor americani.

Pentru a-și susține acuzațiile, reclamanții citează mai multe rapoarte media care demonstrează existența a unui singur laborator de microbiologie în China, respectiv cel din Wuhan, acesta gestionând viruși periculoși și avansați, precum noul coronavirus. În apărarea ei, China a legat apariția virusului cu apărarea națională.

China, acuzată de crearea unei arme de distrugere în masă

Mai mult, avocatul Kayman și ceilalți reclamanți au afirmat că oamenii de știință chinezi au tras un semnal de alarmă în ceea ce privește gradul de risc al virusului, dar au fost „reduși la tăcere”. Ba chiar generalul maior Chen Wei și-ar fi administrat lui și altor șase membri ai echipei lui, un potențial vaccin, de frică să nu se infecteze și ei cu COVID-19.

Unele publicații au încercat să se retragă din poveste, spunând că nu jurnaliștii lor au editat materialele de presă venite în sprijinul reclamanților, ci ar fi fost preluate de pe un feed oarecare.

Totodată, în acuzațiile avocaților americani se numără și o declarație, conform căreia virusul „a fost proiectat pentru a fi utilizat împotriva populației generale a uneia sau mai multor națiuni inamice percepute de China, cum ar fi Statele Unite.”.

Avocatul Larry Klayman este cunoscut pentru stilul său de exprimare publică a intersului său pentru principiile etice de conducere a statului, cu respectarea drepturilor și libertăților fiecărui individ.

De asemenea, el a fost primul avocat care a trimis în judecată un președinte american. Klayman a obținut o hotărâre judecătorească conform căreia Bill Clinton ar fi comis o crimă. După reușitele lui din domeniul avocaturii, Larry Klayman a devenit și sursă de inspirație a unui personaj dintr-un serial de profil.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro