Scenariu sumbru pentru Germania: 10 mil. de cazuri de coronavirus. Angela Merkel i-a implorat pe cetățeni să stea în casă

Scenariu sumbru pentru Germania: 10 mil. de cazuri de coronavirus. Angela Merkel i-a implorat pe cetateni sa stea in casa © Hepta

Scenariu sumbru pentru Germania. Numărul total al infectărilor cu coronavirus ar putea ajunge la 10 milioane, dacă cetățenii nu respectă cu atenție măsurile impuse de autorități. În acest sens, cancelarul Angela Merkel a făcut un apel disperat către populație, în care îi imploră să stea în case și să fie responsabili.

Declarațiile le-a făcut președintele Institutului Robert Koch, Lothar Wieler, în cadrul unei conferințe la Berlin.

„Avem o dezvoltare exponenţială a epidemiei”, spune Wieler, potrivit AGERPRES. Oficialul i-a rugat pe locuitorii Germaniei, aproximativ 80 de milioane la număr, să stea cât mai mult în case și să limiteze contactul cu alte persoane.

Angela Merkel, mesaj televizat

Pentru prima oară în 14 ani, Angela Merkel a recurs la un mesaj televizat pentru a comunica cu poporul, excepție făcând cuvintele transmise de Anul Noul.

„Este o criză serioasă şi trebuie tratată cu seriozitate. Germania nu s-a mai confruntat de la al II-lea Război Mondial cu o provocare care să necesite atât de mult solidaritate”, a spus cancelarul Germaniei, în declarația televizată.

„Vreau să transmit clar că ne confruntăm cu o epidemie şi că Guvernul federal şi guvernele landurilor fac tot posibilul pentru a proteja comunităţile şi pentru a limita efectele negative de natură economică, socială şi culturală. Dar trebuie să înţelegeţi că este nevoie de contribuţia fiecăruia”, a mai subliniat Merkel.

Pe final, Angela Merkel i-a implorat pe cetățeni și să nu mai plece urechea către informațiile neoficiale care se răspândesc prin diverse canale de comunicație.

În Germania, bilanțul a ajuns la peste 10.000 de îmbolnăviri. Și-au pierdut viața 26 de persoane, potrivit ultimelor informații comunicate de nemți.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro