Semnele care îți arată că vei face o formă severă de COVID-19. Avertismentul lansat de experții din SUA

Semnele care îți arată că vei face o formă severă de COVID-19. Avertismentul lansat de experții din SUA © Pixabay

Infectarea cu noul coronavirus poate produce o varietate de simptome, care diferă din punct de vedere al gravității de la o persoană la alta. Pentru că temerile cele mai mari sunt legate de formele bolii care se transformă în ceva sever, cercetătorii americani au analizat semnele care pot indica o eventuală agravare a stării de sănătate.

Un specialist în boli infecțioase din SUA, care a analizat un studiu condus de medicii din Wuhan, locul de unde a izbucnit pandemia, a explicat că există anumite semne care pot indica dezvoltarea unei forme mai severe a COVID-19. În timp ce majoritatea oamenilor se vindecă după 5-7 zile, există pacienți a căror stare se înrăutățește după această perioadă, ajungând uneori și într-un punct critic.

Semnele care trădează o formă severă a bolii

Dr. Megan Coffee, doctor în New York City, spune că a observat la rândul ei evoluția bolii în pacienții cu COVID-19 pe care i-a tratat. Majoritatea se vindecă după 5-7 zile, perioada când organismul este cel mai bine echipat pentru o luptă cu noul coronavirus. Dacă în acel interval nu face față, corpul va dezvolta o formă mai severă, până la maxim 10 zile.

Conform lui Coffee, primul și cel mai important semnal de alarmă este dat de dispnee și anume dificultăți de respirație. Deși a precizat că nu toți pacienții cu dificultăți în respirație au nevoie de internare, este, totuși, un semn că boala ar putea evolua într-o direcție negativă.

„Dacă obosești foarte tare când traversezi o cameră sau urci un șir de trepte și nu poți să duci o frază până la capăt din cauza dificultăților de respirație, atunci dispneea e severă. Trebuie să te prezinți de urgență la spital, la Camera de Gardă. Sau să suni la Ambulanță”, a informat Coffee, potrivit Business Insider.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro