Serviciile secrete americane, anunț despre virus: „Originea Covid-19, posibil să nu poată fi identificată vreodată”
Publicat pe 30.10.2021 la 11:15 Actualizat pe 30.10.2021 la 11:15
La începutul pandemiei au fost speculate multe teorii ale originii SARS-CoV-2. Pe data de 29 octombrie, serviciile secrete americane au anunțat că este posibil ca originea virusului COVID-19 să nu poate fi identificată. Biroul Directorului Serviciilor Naționale de Informații a realizat un studiu, iar conform acestuia, un accident de laborator și transmiterea de la animal la om pot fi niște explicații destul de plauzibile. Cu toate acestea, nu au existat destule dovezi pentru a ajunge la o concluzie.
- Originea virusului COVID-19 nu a fost identificată.
- La nivel mondial au fost raportate 240 de milioane de cazuri de infectare și 5 milioane de decese.
Pe data de 29 octombrie, serviciile secrete americane au anunțat că este posibil ca originea virusului COVID-19 să nu poate fi identificată, dar susțin că nu este vorba despre vreo armă biologică.
La începutul pandemiei au fost speculate multe teorii ale originii SARS-CoV-2. Una dintre acestea este ideea că virusul ar fi scăpat din Institutul de virologie din Wuhan, loc unde se făceau teste despre virozele la lilieci.
Biroul Directorului Serviciilor Naționale de Informații a realizat un studiu, iar conform acestuia, un accident de laborator și transmiterea de la animal la om pot fi niște explicații destul de plauzibile.
În ciuda celor specificate, nu au existat destule probe care să demonstreze aceste teorii, iar China a negat aceste posibilități.
Serviciile secrete americane, la cererea președintelui, s-au dedicat pentru a putea explica de unde provine COVID-19. Timp de 90 de zile, aceștia au realizat cercetări, dar opiniile au fost destul de împărțite. Patru agenții sunt de părere că aceste origini ale virusuliui sunt „neîncrezătoare”.
Primele cazuri de infectare au fost raportate într-o piață din China, Wuhan, iar acest aspect a condus la teoria că virusul s-ar fi transmis de la un animal.
De la începutul pandemiei, la nivel mondial, au fost raportate în jur de 240 de milioane de cazuri de infectare și 5 milioane de decese.