Șofer român de TIR, eliberat din închisoare de un judecător din Belgia: "E nevoie de el pe șosele"

Șofer român de TIR, eliberat din închisoare de un judecător din Belgia: "E nevoie de el pe șosele" © pexels

Un șofer român de TIR a fost condamnat la 9 ani de închisoare în Belgia, dar un judecător a decis că este mai multă nevoie de el în libertate, decât în spatele gratiilor. Astfel, bărbatul a fost scutit de săvărșirea pedepsei, dar cu o condiție.

Bărbatul condamnat, în vârstă de 50 de ani, a fost condamnat în România pentru fraude fiscale. Un judecător din Bruxelles a decis că bărbatul este mai util în afara gratiilor decât în spatele lor, astfel că l-a eliberat.

"E nevoie de el pe șosele.", a spus judecătorul.

Șoferul de TIR este un fost ofițer al armatei române. El s-a reprofilat, în urmă cu câțiva ani, preferând sectorul privat, în domeniul transporturilor. A înșelat statul român cu aproximativ 500.000 de euro și a fost condamnat la 9 ani de închisoare.

Această sentință a fost dată în lipsă, pentru că bărbatul a fugit în Belgia, alături cu soția și copilul său. Când a aflat de pedeapsa primită în țară, șoferul s-a prezentat în fața autorităților belgiene și s-a predat.

Audierea lui a avut loc zilele acestea, iar judecătorul a deci să îl elibereze pe tirist. Motivul lui a fost unul oarecum neobișnui, în condiții normale, dar în conextul panemiei de coronavirus, omul legii a decis că, profesional, este nevoie ca șoferul să nu fie încarcerat.

De ce a decis judecătorul anularea pedepsei

Judecătorul belgian a crezut de cuviință că profesia bărbatului este indispensabilă pentru menținerea livrărilor în condiții, cât de cât optime.

Singura condiție invocată de judecător este ca românul să nu își schimbe locul de reședință. Totuși, bărbatul nici nu are o asemenea intenție, ba chiar voia să își ispășească pedeapsa în Belgia.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro