Spania a devenit a patra țară cu peste 1.000 de morți cauzate de coronavirus

Spania a devenit a patra țară cu peste 1.000 de morți cauzate de coronavirus © Hepta

Spania a devenit a patra țară care înregistrează peste 1.000 de morți cauzate de noul coronavirus, arată cele mai recente statistici făcute publice de autoritățile iberice. Vineri, ultimul bilanț arăta 1.002 de decese și aproape 20.000 de infectări.

Spania a devenit a patra cea mai afectată țară din lume, din punct de vedere al pandemiei de coronavirus, după China, Italia și Iran, scrie BBC.

Aproape 20.000 de persoane au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus, în timp ce autoritățile spaniole declară stare de urgență începând de sâmbătă. Dintre cei aproape 20.000 de bolnavi, 1.588 au fost declarați vindecați.

Spania a declarat stare de urgență

Prim-ministrul spaniol Pedro Sánchez a decretat închiderea tuturor hotelurilor și a permis implementarea unor măsuri speciale în azilurile de bătrâni, având în vedere explozia numărului de cazuri din ultimele zile.

„Guvernul spanion a confirmat că toate hotelurile se vor închide în Spania începând de marți, 24 martie,” a anunțat un reprezentant, miercuri. 

Spania este total în carantină

Ca urmare a închiderii hotelurilor, toți turiștii sunt sfătuiți să își contacteze agențiile de turism sau liniile aeriene cât mai repede, pentru a face aranjamente să se întoarcă acasă.

Spania se află momentan sub un lockdown total, oamenii fiind obligați să stea în casă, cu anumite excepții. Astfel, spaniolii mai au voie să iasă din casă doar pentru a cumpăra mâncare sau medicamente, pentru a merge la muncă, pentru a merge la spital sau pentru a avea grijă de nevoile animalelor de companie.

Toate cafenelele, restaurantele și barurile au fost închise și toate adunările cu un număr mare de persoane au fost anulate. Câteva companii aeriene și-au redus dramatic numărul de zboruri către Spania, Organizația Mondială a Sănătății explicând că nu sunt deloc recomandate călătoriile internaționale.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro