Specialiștii din Istrael anunță că vaccinul împotriva COVID-19 va fi gata până în vară

Specialiștii din Istrael anunță că vaccinul împotriva COVID-19 va fi gata până în vară © pixabay

În timp ce toată lumea suferă de pe urma noului tip de coronavirus apărut, Istraelul pregătește vaccinul salvator. Specialiștii străini anunță că leacul ar putea fi gata în vară, după ce va fi testat în următoarea perioadă.

Vaccinul va putea fi administrat atât adulților, cât și copiilor infectați, potrivit medicului israelian Chen Katz.

Testele pentru acest vaccin vor începe în aprilie, urmând să fie gata în vară și scos imediat pe piață. 

Potrivit speciliștilor, acest remediu vine mai degrabă, în ajutorul celor care nu au fost infectate, adică oferă o protecție împotriva virusului.

Vaccinul împotriva coronavirus, gata în vară

Oamenii de știință din Israel au lucrat timp de patru ani la crearea unui vaccin care să apere împotriva mai multor tipuri de virusuri. În contextul actual, vaccinul a fost adaptat pentru coronavirus.

"La modul ideal, un vaccin poate proteja în întregime un subiect, fără să aibă simptome, cu toate astea nu fiecare sistem imunitar reacţionează la fel la vaccinare, depinde de mai multe variabile, inclusiv vârsta şi starea de sănătate. Totuşi, chiar şi efectul parţial al unui vaccin bun poate schimba cursul bolii şi o poate transforma într-o afecţiune mult mai ușoară.", spun specialiștii.

"Pentru că vaccinul la care lucrează cecetătorii din Israel este unul oral, acesta va da mai puţine reacţii adverse decât unul injectabil, mai spun experţii.", mai adaugă cercetătorii israelieni.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro