Stare de urgenţă în Italia! Peste 100 de oameni au contactat coronavirusul. Mulţi români trăiesc în regiunile afectate, vor intra în carantină

Stare de urgenţă în Italia! © Arhiva

Este stare de urgenţă în Italia, după ce numărul celor care au contactat coronavirusul a ajuns la 134 de victime, în condiţiile în care, sâmbătă, erau doar 45 de persoane infectate.

Din cauza faptului că virusul ucigaş din China s-a extins cu o asemenea rapiditate, autoritaţile italiene iau măsuri drastice de la o oră, la alta.

Italia, ţara unde trăiesc cei mai mulţi români, a ajuns să fie cea mai afectată din Europa. Virusul din China făcând cu rapiditate sute de victime.

Conform statisticilor, Italia este a patra cea mai afectată ţară de coronavirus, după China, Coreea de Sud şi Japonia.

De altfel, Italia este prima ţară din Uniunea Europeană care a intrat în carantină din cauza coronavirusului. Timp de o spătămână, şcolile din Milano vor fi închise, conform primarului oraşului, Giuseppe Sala. Închise sunt şi spitalele, tribunalele, restaurantele sau magazinele din Italia. De asemenea, în localităţile restricţionate nici trenurile nu mai opresc. Multe străzi au rămas pustii, oamenilor fiindu-le frică să mai iasă din case.

Îi vor propune președintelui regiunii Lombardia, Attilio Fontana, să extindă această măsură la nivelul zonei metropolitane. Este o intervenție prudentă. Decizia este valabilă o săptămână, cred că e suficient”, a declarat Sala. Lombardia şi Veneto fiind cele mai afectate zone din Italia.

Coronavirusul ar putea ajunge cu uşurinţă în România

În regiunile cele mai afectate din Italia locuiesc mii de români, însă autorităţile italiene nu au anunţat până în acest moment ca vreun cetăţean român să fi contactat virusul din China.

În acest context, Ministerul Sănăttăţii a transmis printr-un comunicat de presă că ţara noastră este extrem de expusă la apariţia de cazuri de coronavirus.

În acest context, România ar putea fi mai expusă la apariția de cazuri de infecție cu noul coronavirus pe teritoriul național, din cauza dinamicii călătoriilor cetățenilor români pe rutele terestre și aeriene dintre cele două țări. Autoritățile de sănătate publică vor include persoanele care sosesc în România din localitățile afectate din regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia sau care au calatorit în aceste localități în ultimele 14 zile, în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în țară în condiții de carantină timp de 14 zile”, se arată într-un comunicat.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro