Suedia are doar 13 persoane infectate cu COVID-19 la Terapie Intensivă. Țara nu a impus deloc restricții
Publicat pe 11.09.2020 la 17:43 Actualizat pe 12.09.2020 la 14:38
Surpriză de proporții, venită din partea Suediei! Țara care a decis să nu impună niciun fel de măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, are acum doar 13 persoane rămase internate la Terapie Intensivă. Prin comparație, țări europene care au luat măsuri stricte de prevenție, se confruntă cu un număr tot mai crescut de îmbolnăviri.
- Suedia mai are doar 13 bolnavi de coronavirus la ATI.
- Țara nu a luat măsuri anti-pandemie.
- Cum este posibil.
Suedia are doar 13 pacienți cu coronavirus în secțiile de terapie intensivă și a suferit, în medie, doar un deces pe zi, în ultimele 10, relatează Daily Mail.
în ciuda evitării măsurii de carantinare, se pare că strategia de imunizare a populației a adus, în acest moment,efecte pozitive. În această perioadă, prin comparație, Marea Britanie a înregistrat o medie de 9,3 decese pe zi.
Strategia de la Stockholm, care a permis răspândirea bolii prin populație, a fost catalogată drept nesăbuită. Noile date însă, justifică din ce în ce mai mult decizia.
Suedia, în comparație cu alte țări europene
Suedia are 10 milioane de locuitori și doar 13 pacienți la terapie intensivă. Prin comparație, Marea Britanie are 66 de milioane de locuitori și 843 de pacienți în spital, dintre care 80 ventilați mecanic.
De asemenea, România are 478 de pacienți la ATI, potrivit ultimului bilanț de vineri.
Națiunea a înregistrat, inițial, un total de 5.838 de decese, cauzate de COVID-19: fiind cea de-a cincea cea mai mare rată pe cap de locuitor din Europa.
Cifrele noilor îmbolnăviri au început să scadă treptat, începând cu luna iunie.
Miercuri, Suedia a înregistrat mai puține decese la un milion de persoane - 0,06 - decât Marea Britanie.
Epidemiologul Johan Carlson, care este și director al agenției suedeze de sănătate publică, a declarat pentru Times:
Oficialii din Stockholm au susținut, la începutul pandemiei, că virusul va prezenta o provocare pe termen lung și că ar fi mai benefic pentru oameni să își continue activitatea zilnică și să-și dezvolte imunitatea.
Publicul a fost îndemnat să lucreze de acasă acolo unde este posibil, dar școlile, barurile și restaurantele au rămas în mare parte deschise. În timp ce oamenii sunt îndemnați să se țină la distanță de 1,5 m unii de ceilalți, Suedia nu a cerut purtarea măștilor în magazine sau în mijloacele de transport în comun.
Inițial, oamenii de știință au descris abordarea ca fiind o nesăbuită, unii prezicând că 180.000 de oameni dintr-o populație de 10,2 milioane ar putea muri ca urmare.
Între timp, Belgia, Marea Britanie, Spania și Italia au înregistrat mai multe decese decât Suedia.
Totodată, Danemarca, țară care a impus restricții stricte, a văzut rata infecției crescând peste cea înregistrată în Suedia.