Țara care a interzis cuvântul „coronavirus”, purtarea măștilor și discuţiile pe acest subiect

Țara care a interzis cuvântul „coronavirus”, purtarea măștilor și discuţiile pe acest subiect © Foto simbol arhivă

În plină pandemie de coronavirus, autoritățile din Turkmenistan au emis un decret care aduce schimbări halucinante. Sunt complet interzise discuțiile pe tema „coronavirus”, pronunțarea acestui cuvânt ori purtarea elementelor de protecție. 

Turkmenistan „interzice” coronavirusul

Turkmenistan a interzis populației să pronunțe cuvântul „coronavirus”, discuțiile pe această temă sau echipamentele de protecție. Mai mult, nici presa nu are voie să folosească cuvântul „coronavirus” sau să prezinte populației subiecte de asemenea natură.  

Amintim că guvernul din Turkmenistan neagă prezența bolii în țară.

Turkmenistan Chronicle, citat de independent.co.uk, relatează că broșurile cu informații despre prevenirea bolilor virale din Turkmenistan au renunțat la a menționa noul coronavirus.

Cetățenii care discută despre virus pot fi reținuți

Radio Azatlyk transmite că agenți deghizați în civili ascultă ce vorbesc oamenii pe stradă și, în cazul în care descoperă cetățeni care vorbesc despre pandemia de coronavirus îi pot reține. 

Jeanne Cavelier, șefa biroului „Europa de Est și Asia Centrală” a reporterilor fără frontieră (RSF),  susține că „această negare a informațiilor nu numai că pune în pericol cetățenii, dar întărește și autoritarismul impus de președintele Gurbanguly Berdymukammedov. Solicităm comunității internaționale să reacționeze și să-l sancționeze pentru încălcările sale sistematice ale drepturilor omului”.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro