Țara din Europa care se va confrunta cu a doua recesiune în 2023. Specialiștii nu văd nicio creștere economică
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 30.10.2023 la 13:04
Actualizat pe 30.10.2023 la 13:04
Germania se confruntă cu mai multe probleme economice. Specialiștii nu văd cu ochi buni situația statului, în urma încetinirii producției. Cererea slabă de exporturi din China și criza energetică au făcut posibile ca țara să fie aproape de a doua recesiune a anului.
- Țara din Europa care se va confrunta cu a doua recesiune în 2023
- Specialiștii nu văd nicio creștere economică
O țară din Europa se va confrunta cu a doua recesiune în acest an, iar economiștii nu au vești bune pentru populație. Germania se va confrunta cu probleme economice din cauză că industria a încetinit producția.
Germania riscă a doua recesiune
Timp de mai mulți ani, Germania a fost considerată motorul Europei din punct de vedere economic, însă lucrurile s-au schimbat într-un mod negativ. Specialiștii consideră că statul se va confrunta cu o a doua recesiune în acest an, având mai multe probleme economice.
Producția a scăzut față de anii anteriori, iar produsul intern brut este în scădere. În trimestrul care s-a încheiat în luna septembrie a scăzut cu 0,2%, iar până la finalul anului se preconizează o scădere cu încă 0,1%. După calculele acestora, va avea loc și o redresare slabă a economiei.
Economia Germaniei este în pericol
Germania va avea de suferit timp de cinci trimestre consecutive, fără nicio creștere la nivel economic. Cererea slabă de exporturi din China, dar și criza energetică au făcut ca statul să aibă tot mai multe probleme economice. Marea economie a statului european a devenit o problemă pentru întreaga regiune, dacă lucrurile vor continua în acest sens.
Aceste momente dificile amintesc de anii 1990, când Germania a avut probleme economice. Previziunile arată că PIB-ul statului va scădea cu 0,4% în 2023, iar anul viitor își va reveni cu 0,5%. Revenirea este mult mai slabă decât ceea ce se anticipase de Fondul Monetar Internațional, de 0,9% și 1,3%.
Oficialii consideră că statul are nevoie de reforme cu privire la prețurile energiei, infrastructurii sau imigrația.
CITEȘTE ȘI: Locul din România unde îți poți cumpăra o casă cu un salariu. Peisajele sunt de vis