Țara din Europa care va introduce o monedă digitală. Banca Centrală a prezentat proiectul de lansare
Publicat pe 29.11.2022 la 14:31 Actualizat pe 29.11.2022 la 14:33
O țară din Europa vrea să introducă o monedă digitală pe piață. Proiectul pentru lansarea acesteia a fost prezentat, în urmă cu puțin timp. Intitulată "e-grivna", moneda ar urma să devină forma electronică a grivnei. Care este teritoriul Europei unde se va aplica această schimbare.
- Țara din Europa care va introduce o monedă digitală
- Banca Centrală a prezentat proiectul de lansare
Monedele digitale au devenit populare pentru mulți dintre cei care folosesc rețeaua Bitcoin. Astfel, o țară din Europa a decis să facă o schimbare și să introducă o astfel de monedă digitală.
Țara din Europa care va introduce o monedă digitală
Țara din Europa care va introduce o monedă digitală este chiar Ucraina. Cu toate că se află în plin război cu Rusia, Banca Națională a Ucrainei a prezentat un proiect pentru lansarea unei astfel de monede digitale. Aceasta se va numi e-grivna și ar urma să devină forma electronică a grivnei, unitatea monetară a Ucrainei.
Intenția este de a îndeplini în mod eficient toate funcțiile banilor, atât formele de numerar, cât și fără numerar ale grivnei, potrivit autorităților.
„Utilizarea e-grivnei ar trebui să fie convenabilă și accesibilă tuturor segmentelor populației, persoanelor juridice, organismelor de stat, băncilor și instituțiilor financiare nebancare.”, se arată într-un comunicat al Banca Națională a Ucrainei.
Banca Națională a prezentat proiectul
Proiectul a fost prezentat, în urmă cu puțin timp, de către Banca Națională.
Mai mult decât atât, BNU a dezvăluit o parte din design-ul e-grivnei, arhitectura, caracteristicile și avantajele acesteia.
„Dezvoltarea și implementarea e-grivnei poate fi următorul pas în evoluția infrastructurii de plăți a Ucrainei, va contribui la digitalizarea economiei, la răspândirea în continuare a plăților fără numerar, la reducerea costului acestora, la creșterea în nivelul transparenţei acestora şi creşterea încrederii în moneda naţională în general. Acest lucru poate avea un efect pozitiv asupra asigurării securității economice și întărirea suveranității monetare a statului, va întări capacitatea Băncii Naționale de a menține stabilitatea prețurilor și financiare ca garanție a creșterii economice durabile.”, a declarat Oleksiy Shaban, vicepreședintele BNU.
CITEȘTE ȘI: Moneda care se vinde cu 7.000 de lei. Dacă o ai acasă, nu vei duce lipsa banilor de sărbători / FOTO