Țara din Europa în care nu ai voie să folosești GPS-ul. Utilizarea lui este complet interzisă
Publicat pe 10.05.2023 la 08:16 Actualizat pe 10.05.2023 la 10:06
Chiar dacă a devenit rapid un dispozitiv indispensabil, mai ales în rândul șoferilor, există numeroase state europene care limitează folosirea lui și altele care chiar interzic definit GPS-ul. Mai mult decât atât, legislațiile prevăd și anumite amenzi pentru cei care sunt prinși folosind aceste dispozitive. O țară din Europa are interzis la folosirea GPS-ului.
- Țara din Europa în care nu ai voie să folosești GPS-ul
- Utilizarea lui este complet interzisă
GPS-ul este una dintre cele mai folositoare dispozitive din întreaga lume. Acesta este un sistem global de navigație prin satelit și unde radio.
Țara din Europa în care nu ai voie să folosești GPS-ul
Puțini știu, însă, în Anglia, conform legislației, utilizarea incorectă a echipamentului de navigație în timpul condusului poate aduce o amendă în valoare de 1.000 de lire sterline.
Noul Cod rutier britanic a adoptat, în ultimii ani, mai multe reguli privind obstrucționarea parbrizelor și utilizarea telefoanelor mobile, care afectează orice conducător auto care se bazează pe o anumită formă de software de cartografiere pentru a se deplasa pe drumurile din țară.
Cu toate acestea, nu există reguli specifice de conducere care să spună unde puteți și unde nu puteți să vă fixați navigația prin satelit sau smartphone-ul în mașină.
În acest fel, plasarea unui astfel de sistem de navigație în zona în care v-ar atrage atenția în timp ce conduceți sau în orice alt loc în care acesta vă poate obstrucționa vederea drumului, poate fi considerată de către autorități ca fiind o infracțiune de conducere.
În același Cod rutier britanic se mai susține și faptul că parbrizele și geamurile trebuie să fie păstrate curate și fără obstacole în calea vederii. Așadar, pentru a fi în siguranță, cel mai bine este să vă montați sistemul de navigație cât mai jos posibil pe parbriz.
Însă, cei din Marea Britanie trebuie să știe că legislația din țară nu interzice cu desăvârșire folosirea GPS-ului, ci doar montarea acestuia într-o anume zonă, de așa natură încât să nu încurce vederea șoferului în timpul deplasării cu mașina.
GPS-ul a fost dat publicului larg în anul 2000
În anul 2000, la indicația președintelui Bill Clinton, guvernul Statelor Unite a decis să pună la dispoziția utilizatorilor civili și comerciali din întreaga lume GPS-ul.
Și în zilele noastre acest dispozitiv este deținut și exploatat în întregime de guvernul Statelor Unite ca resursă națională pentru navigație. cu toate acestea, el poate fi utilizat de către public pentru urmărire și informații de date, după cum consideră necesar.
Însă, GPS-ul este utilizat în mai multe scopuri. Printre acestea se numără: traficul de zbor, navigația auto, aplicații meteorologice și științifice și chiar telematica informatică și mobilă.
CITEȘTE ȘI: Țara în care turiștii nu mai au voie să se plimbe fără un ghid trusitc. Nu te-ai fi așteptat la acest motiv