Țeapa spaniolilor care au cumpărat 340.000 de kit-uri rapide din China: "Nu are sens să folosești aceste teste"

Țeapa spaniolilor care au cumpărat 340.000 de kit-uri rapide din China: "Nu are sens să folosești aceste teste" © pixabay

Spania este una dintre cele mai grav afectate țări, în ceea ce privește rata îmbolnăvirilor cu noul tip de coronavirus, astfel că, în încercarea de a stopa răspândirirea virusului, s-a făcut o achiziție a unui număr mare de teste rapide.

Mult râvnitele teste rapide urmau să fie folosite pentru a diagnostica din timp pacienții infectați, potrivit publicației El Pais. 

Ceea ce au descoperit epidemiologii spanioli nu ajută deloc în eradicarea virusului, și anume faptul că testele rapide primite din China au probleme de funcționare. Această informație a fost confirmată și de mai multe laboratoare specializate în microbiologie.

"Nu detectează cazurile pozitive așa cum ar fi de așteptat", a declarat o sursă care a participat la testări, dorind să rămână anonimă.

Testele rapide din China au probleme de funcționare

Testele rapide au o rată de detecție de doar 30%, deși ar fi trebuit să fie cu mult peste 80%. Acest procent este de trei ori mai mic decât s-ar fi așteptat autoritățile iberice.

"Cu această valoare nu are sens să folosești aceste teste", a fost concluzia epidemiologilor spanioli.

Cazurile de infectare cu noul tip de coronavirus sunt depistate cu ajutorul tehnologiei moleculare PCR, bazate pe exudatele nazo-faringiene. Rezultatele sunt disponibile după aproximativ patru ore. 

Testele rapide venite din China ar fi trebuit să fie disponibile cu rezultatul în aproximativ 15 minute, dar, din păcate, aceste teste comandate de spanioli nu sunt conforme.

Guvernul Spaniei a cumpărat 340.000 de teste. Acestea trebuiau distribuite cadrelor medicale, dar și persoanelor în vârstă.

Oficialii au anunțat că a mai fost comandat un transport de 5,5 milioane de teste rapide, însă nu se știe dacă de la același producător.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro