Tradiții și obiceiuri evreiești. De ce le este rușine evreilor să numere în public

Tradiții și obiceiuri evreiești. De ce le este rușine evreilor să numere în public © Foto simbol Pixabay

Tradiţiile şi obiceiurile evreieşti, extrem de interesante, pot părea şi bizare. Spre exemplu, evreii se abţin deseori să numere în public. 

Una dintre cele mai des întâlnite întrebări referitoare la evrei are legătură cu număratul în public. Se pare că, de la recensământul realizat în timpurile biblice, evreii evită să facă acest lucru. 

De ce nu numără evreii în public

Copiii lui Israel sunt număraţi de mai multe ori în Tora, de fiecare dată la ordinul lui Dumnezeu. În 2 Samucl 24, regele David ordonă un recensământ neautorizat, rezultatul fiind pedeapsa divină, concretizată cu moartea a 70.000 de oameni, potrivit crestinortodox.ro.

Cu toate acestea, Tanahul nu oferă o explicaţie pentru restricţia de a număra în public pentru că, de fapt, nu este o restricţie. Evreii care evită să numere în public respectă obiceiurile poporului.

Lucruri interzise la evrei

Practicanţilor religiei iudaice le este interzis consumul de carne de porc, de iepure şi de cal. De asemenea, rabinii nu încurajează căsătoria dintre o persoană practicantă a religiei iudaice şi una dintre din altă religie.

A.O.


facebook whatsapp twitter pinterest