Turneul de la Wimbledon, anulat din cauza pandemiei de coronavirus. Roland Garros, criticat pentru că nu a făcut același lucru

Turneul de la Wimbledon, anulat din cauza pandemiei de coronavirus. Roland Garros, criticat pentru că nu a făcut același lucru © Hepta

Turneul de tenis de la Wimbledon va fi amânat, în contextul pandemiei de coronavirus, a anunțat vicepreședintele Federației germane de tenis. Organizatorii turneului urmează să ia decizia finală în cursul acestei săptămâni, însă decizia de anulare a turneului de Grand Slam este considerată a fi una inevitabilă.

Dirk Hordoff, vicepreședintele Federației germane de tenis (DTB) a explicat că organizatorii turneului Wimbledon vor anunța, cel mai probabil miercuri sau joi, anularea competiției de Grand Slam, scrie Reuters.

Anterior, oficialii All England Lawn Tennis Club (AELTC) precizau că turneul, care este programat să aibă loc între 29 iunie și 12 iulie, nu se va desfășura cu porți închise și că o eventuală amânare ar veni cu riscuri și dificultăți importante.

„Decizia necesară a fost deja luată, iar Wimbledonul va decide miercuri anularea turneului. Nu există niciun dubiu în această privinţă. Este un lucru necesar în situaţia actuală”, a precizat Dirk Hordoff, potrivit sursei citate. 

„Este complet nerealist să ne imaginăm că, în condiţiile actualelor restricţii de călătorie, ar putea avea loc un turneu internaţional de tenis, la care ar urma să vină sute de mii de oameni din toate colţurile lumii. Este de neconceput”, a mai declarat oficialul.

Roland Garros nu a fost anulat

La polul opus, organizatorii turneului Roland Garros au anunțat că vor amâna competiția, inițial programată pentru luna mai 2020, până în septembrie, șocând astfel lumea tenisului. Hordoff a criticat aspru și decizia oficialilor de la Roland Garros, care va atrage de la sine „furia lumii tenisului”, din cauza haosului.

„Vor fi privaţi de puncte şi vor degenera într-un eveniment haotic. Chiar şi cei de acolo au înţeles şi încep încet, încet să dea înapoi. Solidaritatea este la ordinea zilei, trebuie să fim împreună şi să nu mergem singuri, aşa cum a făcut-o Preşedintele federaţiei franceze de tenis”, a mai explicat Dirk Hordoff.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro