Un bărbat a păcălit Google Maps să devieze traficul, după ce a mers cu 99 de telefoane mobile la el / VIDEO

Un bărbat a păcălit Google Maps să devieze traficul, după ce a mers cu 99 de telefoane mobile la el / VIDEO © captură video

Un bărbat a reuşit să păcălească aplicaţia Google Maps astfel încât să ofere informaţii eronate şi să devieze traficul. Pentru asta nu a fost nevoie decât de un căruţ cu 99 de telefoane mobile.

Trafic deviat în Berlin, după ce un bărbat s-a plimbat cu 99 de telefoane

Simon Weckert, un artist german, a reuşit să devieze traficul de pe mai multe străzi din Berlin, după ce s-a plimbat cu 99 de telefoane mobile într-un căruţ. Toate device-urile aveau deschisă aplicaţia Google Maps şi astfel, străzile pe care trecea Simon Weckert deveneau marcate cu roşu pe aplicaţia Google Maps. 

Pentru că acesta era semn că traficul rutier este inters, şoferii din zonă erau redirecţionaţi pe alte străzi. 

Reacţia Google 

Un reprezentant Google a declarat că aplicaţia Google Maps determină traficul pe baza funcţiei de localizare a telefoanelor, dar şi prin contribuţiile comunităţii. 

"Am lansat funcția care permite diferențierea motocicletelor de mașini în anumite țări precum India, Indonezia și Egipt, însă nu putem identifica încă transportul cu căruțuș", a declarat acesta pentru Business Insider.

Simon Weckert a realizat acest experiment în vara trecută pentru a atrage atenţia asupra încrederii pe care o am oamenii în platformele de tehnologie. Rezultatul a fost făcut public acum pentru a celebra 15 ani de la lansarea Google Maps, într-un mod cel puţin inedit. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro