Un bebeluș, lăsat de părinți pe balcon ca să doarmă la aer curat, a murit înghețat

Un bebeluș, lăsat de părinți pe balcon ca să doarmă la aer curat, a murit înghețat © Profimedia (foto simbol)

Un bebeluș, lăsat afară de părinți, pe balcon, a murit înghețat de frig. Micuțul fusese adus acolo pentru „a dormi la aer curat”, însă se pare că părinții nu au luat în considerare faptul că afară erau -7 grade Celsius.

Moarte cumplită pentru un bebeluș. Lăsat pe balcon de părinți, la o temperatură sub pragul înghețului, micuțul a sfârșit din cauza frigului. Tragedia a avut loc în regiunea Khabarovsk, Rusia, în urmă cu câteva zile, scrie BBC.

Bebeluș de 7 luni, mort de frig

În vârstă de numai 7 luni, bebelușul a fost așezat de părinți într-un căruț, pe urmă împins pe balconul locuinței lor. Micuțul a stat timp de cinci ore în frig, iar atunci când părinții, care îl lăsaseră să se odihnească la aer curat, s-au întors să îl aducă înapoi în casă, copilul era deja mort.

Potrivit medicilor legiști, bebelușul a murit din cauza hipotermiei. Hipotermia este o condiție gravă, care poate fi și fatală, care se instalează atunci când temperatura corpului scade dramatic în condiții de frig. Cu cât este expunerea la frig mai îndelungată, cu atât este mai periculoasă.

Procurorii ruși au deschis acum o anchetă pentru a determina ce s-a întâmplat exact, existând riscul ca părinții să fie acuzați de ucidere din culpă.

În mediul online, cazul a stârnit o dezbatere în jurul obiceiului din țări cu climă rece, acolo unde se obișnuiește ca cei mici să fie „întăriți” prin expunerea la condiții extreme de frig.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro