Un medic italian a descris ultimele clipe ale unui pacient cu coronavirus: „Mor singuri, te imploră să le spună adio copiilor și nepoților”

Un medic italian a descris ultimele clipe ale unui pacient cu coronavirus: „Mor singuri, te imploră să le spună adio copiilor și nepoților” © Hepta

Un doctor italian, care se află în prima linie a luptei cu temutul coronavirus, a dezvăluit cum arată ultimele clipe ale pacienților care se sting din cauza maladiei. Oamenii sunt încă lucizi și imploră cadrele medicale să îi lase să vorbească, pentru ultima oară, cu cei dragi.

Francesca Cortellaro, medic la Spitalul San Carlo Borromeo din Milano, este doar unul dintre doctorii care au ales să vorbească, cu detalii tulburătoare, despre bătălia pe care o poartă cu virusul COVID-19 - nu doar ei, ci și pacienții.

„Știi ce este cel mai dramatic? Să vezi pacienții cum mor singuri, să îi asculți atunci când te imploră să le spună „la revedere” copiilor și nepoților”, a spus dr. Cortellaro pentru ziarul italian Il Giornale, citat de Sky News.

Italia este în cea mai gravă situație

Dr. Cortellaro a mai spus că pacienții cu coronavirus vin de unii singuri și că, atunci când urmează să moară, o simt.

„Sunt lucizi, dar nu intră în narcolepsie. E ca și cum se îneacă, dar au timp să înțeleagă asta”, a mai precizat medicul.

Cortellaro a descris un episod recent, atunci când o bunică pe moarte a cerut să o vadă pe nepoata ei: „Am scos telefonul și am sunat-o pe video. Și-au spus la revedere. Imediat după, nu mai era. Am o lungă listă de apeluri video.”

Italia a devenit rapid una dintre cele mai grav afectate state din lume, pe locul doi după China. Însă, în timp ce chinezii au depășit vârful pandemiei, italienii încă îl traversează. În ultimele 24 de ore, au murit peste 350 de persoane, în timp ce alte 3.500 au fost diagnosticate cu virusul ucigaș. Este cea mai mare creștere de la raportarea primului caz încoace.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro