Un nou record de decese în Spania în doar 24 de ore. Bilanțul total al morților - 2696

Un nou record de decese în Spania în doar 24 de ore. Bilanțul total al morților - 2696 © arhiva

Spania este cea de-a doua cea mai afectată țară din Europana din cauza coronavirusului. În doar 24 de ore au fost înregistrați 514 morți, țara solicitând ajutor militar din partea NATO.

Spania a devenit în scurt timp cea de-a doua țară din Europa în contextul morții și infectărilor oamenilor de coronavirus. În doar 24 de ore s-au înregistat 514 morți, iar acum bilanțul total a ajuns la 2696, iar numărul pacinenților infectați va ajunge în scurt timp la 40.000. 

"Suntem în săptămâna dificilă" în care "aşteptăm" să vedem dacă, datorită izolării populaţiei, "vom reuşi să atingem vârful epidemiei şi să înceapă să scadă numărul de cazuri", a spus directorul Centrului de alerte sanitare Fernando Simon, potrivit Antena 1.

În aceste momente spaniolii au voie să iasă din casă, doar individual, și păstând distanțal, dar și cu motive foarte bine întemeiate: cumpărături de primă necesitate, mers la serviciu sau plimbatul animalului de companie. 

Personalul medical din spitale este și el contaminat cu virusul din cauza lipsei de echipamente de protecție, mai ales în Madrian, a mai spus Fernando Simon.

În acest context, NATO a transmis un apel de urgență, "ajutor internaţional" al Alianţei "cu scopul de a preveni propagarea virusului în unităţile militare (...) şi în populaţia civilă".

Armata din Spania a solicitat peste 500.000 de teste rapide de COVID-19, 1,5 milioane de măști chirurgicale, dar și 450.000 de măști de tip FFP2 și FFP3. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro