Un nou record-minune al medicinei! Un bebeluș a fost născut dintr-un embrion înghețat de 27 de ani!
Publicat pe 02.12.2020 la 13:55 Actualizat pe 02.12.2020 la 13:55
O nouă minune medicală s-a întâmplat în Statele Unite ale Americii, după ce o femeie a dat naștere bebelușului ei, un embrion înghețat de 27 de ani! Ar fi putut să se nască în orice moment din ultimii ani, dar mama ei a ales să o aducă pe lume acum.
- Mama a născut bebelușul, după 27 de ani după înghețare
- Sora bebelușului a fost concepută în același mod
- Cum a fost posibil
Miracolele medicale se țin lanț, din cauza tehnologiei care evoluează de la o zi la altă, iar noul recod-minune al lumii medicale a făcut înconjurul lumii, după ce o femeie din Statele Unite ale Americii a născut o fetiță. Bebelușul a luat naștere, la 27 de ani după înghețarea embrionului! Femeia ar fi putut să o conceapă oricând în toată această perioadă, dar a ales să o aducă pe lume tocmai acum.
Nașterea lui Molly a stabilit un nou record, cel anterior fiind deținut de sora ei Emma, pentru cea mai lungă perioadă în care un embrion a stat înghețat și despre care se știe că a avut ca rezultat o naștere. Sora bebelușei Molly, a fost concepută în același mod, ea s-a născut după 24 de ani după înghețarea embrionului.
Cu toate acestea, mama fetițelor susține că nu recordul contează pentru ea, ci a vrut să fie împlinită și să dețină bucuria de a avea proprii ei copii.
Cum a fost posibil
Embrionii au fost înghețați în octombrie 1992, până la începutul lunii februarie a acestui an, când un cuplu care nu puteau avea copii, Tina și Ben Gibson din Tennessee, l-au adoptat. Tina a născut-o pe Molly la sfârșitul lunii octombrie - aproape 27 de ani după ce embrionul a fost înghețat pentru prima dată.
Cuplul nu au putut avea copii așa că Tina a rămas însărcinată cu Emma și Molly cu ajutorul Centrului Național de Donare a Embrionilor, o organizație non-profit religiosă din Knoxville. Familiile pot adopta acei embrioni neutilizați și îi pot transfera în pântecele mamelor care își doresc să îi adopte.
Mama fetițelor minune a declarat pentru CNN în 2017, la nașterea Emma, că ea și soțul ei s-au luptat cu infertilitatea. Cuplul s-a gândit prima oară pla adopția tradițională, dar după ce părinții ei au sugerat verificarea adopției embrionilor, drumul lor s-a schimbat în moduri neașteptate.