Uniunea Europeană va interzice ţigările mentolate. De când va intra în vigoare noua lege

Uniunea Europeană va interzice ţigările mentolate © Arhiva

Din păcate, veştile nu sunt deloc bune pentru fumători. Uniunea Europeana va interzice ţigările cu mentol sau pe cele cu capsule, în toate statele membre. Noua lege va intra în vigoare începând cu data de 20 mai 2020.

Reglementarea a intrat în vigoare pe 19 mai 2014 şi face parte din Directiva UE privind produsele din tutun.

Fumătorii care preferă ţigările cu mentol trebuie să ştie că această lege include interzicerea tutunului rulat cu diferite arome si ţigările cu capsulă cu mentol, adică cele care au gust şi miros diferit faţă de tutunul obişnuit.

Astfel, din 20 mai 2020, cei care preferă aceste ţigări vor fi nevoiţi să aleagă alte alternative sau, deşi nu este un lucru uşor, să renunţe la fumat. Totuşi, fumătorii trebuie să ştie că această interdicţie nu se aplică şi în cazul ţigărilor electronice.

După dispariţia ţigărilor mentolate de pe piaţa, fumătorii pot lua în calcul şi alte alternative, dacă renunţarea definitvă la tutun este mult prea grea. Alternativele acestei măsuri ar fi tutunul încălzit, tutunul mestact ori ţăgările electronice. Iar în ceea ce priveşte aromele din ţigările electronice, fiecare stat are libertatea de a le reglementa. Aceste reglementări vor fi făcute ţinând cont de siguranţa utilizatorilor. 

De asemenea, această iniţiativă vine şi ca o variantă de a descuraja fumatul, mai ales în rândul minorilor. Aceştia devin fumători de la vârste foarte fragede şi apelează, de cele mai multe ori, la ţigările mentolate.

Totodată, cei care au iniţiat această lege, care va intra în vigoare începând cu 20 mai 2020, pe toate pieţele UE, s-au gândit că este posibil ca acesta să fie momentul în care mulţi vor încerca şi poate vor şi reuşi sî renunţe definitiv la fumat.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro