UPDATE: Cei şase români aflaţi în carantină pe Diamond Princess vor fi repatriaţi cu o aeronavă italiană via Germania

Cei şase români aflaţi în carantină pe Diamond Princess ar putea fi repatriaţi cu o aeronavă italiană © Arhiva

UPDATE: Cei şase români, suspecţi de coronavirus, vor fi repatriaţi via Germania. Odată ajunşi în ţară ei vor intra în carantină într-o clinică din Bucureşti. 

Din Japonia, cei şase români au fost urcaţi într-un avion pus la dispozitie de statul italian. Aceştia vor fi mai întâi opriţi în Berlin, pentru câteva investigaţi, apoi vor fi urcaţi într-o aeronavă militară care va decola de la Baza Aeriană 90 Otopeni. 

Ajunşi în ţară, cei şase români vor intra pentru două săptămâni în carantină, unde vor fi monitorizaţi zilnic pentru a se depista dacă au contactat sau nu coronavirusul. 

Ştirea iniţială

Nava de croazieră Diamond Princess a fost bagată în carantină pe 4 februarie din cauza coronavirusului. Din păcate, doi români aflaţi pe navă au fost depistaţi cu coronavirus, fiind transportaţi la un spital din Japonia.

Acum, reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe au anunţat că alţi şase români care se află pe nava de croazieră ar putea ajunge în România. 

Aceştia se află în carantină, vaporul Diamond Princess fiind grav afectat de epidemia de coronavirus. Însă, MAE a anunţat că cei şase români ar putea fi aduşi în ţară în cel mai scurt timp.

Concret, românii aflaţi în carantină ar putea fi aduşi în Europa cu o navă italiană, în baza mecanismului european de protecţie civilă. Astfel, românii readuşi în Europa ar urma să fie repatriaţi de autorităţile de la noi cu o aeronavă gată în orice moment să intervină în Italia sau Germania, după caz.

De asemenea, dacă românii vor fi duşi în Italia, va exista posibilitatea ca aceştia să fie transportaţi mai întâi în Germania pentru teste suplimentare şi abia apoi aduşi în România.

Totodată, nu se ştie numărul românilor care vor ajunge în Europa, procedura de testtare suplimentară a europenilor care ar putea fi preluaţi de aeronava italiană fiind în plină desfăşurare.

Chiar dacă nu se ştie momentan când vor fi readuşi cei şase români în Europa, reprezentanţii Ambasadei României de la Tokyo susţin că se află într-o permanenţă legătură cu cei şase români, cu ceilalţi rămaşi pe vapor, dar şi cu cele două persoane care au contactat coronavirusul şi se află acum într-un spital din Tokyo.

De asemenea, reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe au anunţat că starea de sănătate a celor doi români infectatţi cu coronavirus este în continuare una bună.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro