Vaccinul anti-coronavirus, gata în scurt timp! Germania a anunțat când încep testele și când ar putea fi scos la vânzare
Publicat pe 02.04.2020 la 00:39 Actualizat pe 02.04.2020 la 00:46
O companie farmaceutică din Germania a anunțat că a fost scurtat timpul estimat pentru încheierea procesului de creare a unui vaccin care să trateze noul tip de coronavirus.
O companie farmaceutică din Germania a anunțat că a fost scurtat timpul estimat pentru încheierea procesului de creare a unui vaccin care să trateze noul tip de coronavirus.
Compania CureVac, patronată de Dietmar Hopp, în vârstă de 79 de ani, a fost tot mai presată de numărul de victime pe care coronavirusul îl face, Germania având la momentul actual peste 73.000 de infectați și peste 800 de decese.
Hopp, de altfel și patronul clubului sportiv Hoffenheim, a declarat, inițial, că vaccinul ar putea fi gata în toamna acestui an, pentru ca, ulterior, să afirme că acesta ar putea fi scos la vânzare la începutul anului 2021.
Chiar Donald Trump, președintele Americii, i-a făcut o ofertă de un miliard de dolari pentru a urgenta și pentru a-i vinde vaccinul, însă Hopp a refuzat.
”Hopp vrea ca vaccinul să fie gata în 2020", a titrat publicația tz.de, care scrie că "patronul lui Hoffenheim, văzut inamicul public numărul unu al ultrașilor din Germania, este acum marea speranță pentru un vaccin contra virusului COVID-19".
Friedrich von Bohlen, partener al lui Hopp în compania CureVac și unul dintre cei mai mari cercetători în domeniul medical, a declarat, pentru aceeași publicație, că testările pentru vaccin vor porni la începutul acestei veri, mai exact în luna iunie.
”Dacă totul merge bine, vaccinul va fi gata până la finalul anului”, a mai declarat von Bohlen.
"Siguranța, tolerabilitatea și eficacitatea trebuie demonstrate și garantate. Nu e un proces de construcție a rachetelor care să meargă în spațiu, dar e nevoie de timp”, a continuat cercetătorul, pentru tz.de.
De ce nu poate fi gata mai repede vaccinul salvator
Ceea ce provoacă întârzierea apariției pe piață a vaccinului este birocrația prin care trebuie să treacă pentru a se ajunge la aprobarea medicamentelor, după cum spunea Dietmar Hopp.
"Cercetarea este o zonă nesigură, complicată și scumpă. Există proceduri lungi de aprobare a medicamentelor. Primele teste vor fi făcute pe animale, apoi pe oameni”, mai spunea patronul de la Hoffenheim.
Mai mulți cercetători din America, Australia, Marea Britanie, Canada, China și Israel, lucrează la foc continuu pentru a ajunge la varianta finală a unui vaccin capabil să trateze sau să protejeze împotriva infectării cu coronavirus.