Veşti extraordinare pentru şoferi! Preţul carburanţilor s-ar putea diminua, după ce costul petrolului a suferit o scădere istorică

Preţul carburanţilor s-ar putea diminua, după ce costul petrolului a suferit o scădere istorică © Arhiva

Şoferii din întreaga lume ar putea primi o veste extrordinară. Preţul carburanţilor s-ar putea diminua, după ce în noaptea de duminică spre luni preţul petrolului a suferit o scădere istorică.

Preţul petrolului ar putea scădea drastic, ceea ce ar însemna preţuri mai mici la carburanţi spre fericirea tuturor şoferilor. Această diminuare se datorează faptului că Arabia Saudită a lansat oficial un război cu fostul partener, Rusia.

Într-o singură noapte, preţul petrolului a scăzut cu 25 de procente, iar în SUA petrolul a ajuns să coste 30 de dolari, preţul acestuia scăzând cu 27 de procente.

Războiul dintre cele două ţări a pornit după ce Rusia a refuzat să reducă producţia pentru a stabiliza preţul. Totul datorându-se unei implozii a alianţei între Organizaţia Ţărilor Exportatoare de petrol şi Rusia. În aceste condiţii, eşescul negocierilor de la Viena s-a resimţit în preţul petrolului care a scăzut dramatic.

Arabia Saudită pune acum presiune pe Rusia pentru a redobândi contolul pieţei petrolului.

O scădere dramatică asemănătoare cu cea din weekendul trecut a mai avut loc în anul 2001, în SUA. Atunci preţul petrolului a scăzut cu 15 procente.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro