Vești incredibile! Vaccinul pentru coronavirus este sigur și imunizează pacienții

Vești incredibile! Vaccinul pentru coronavirus este sigur și imunizează pacienții © Profimedia

Există o rază de speranță la capătul tunelului. Un vaccin pentru COVID-19 care a fost deja testat pe oameni dă deja rezultate promițătoare, arătându-se sigur și cu efecte pozitive asupra sănătății.

Moderna, o companie din Massachusetts, SUA, a testat vaccinul pe opt persoane care arătat un răspuns imun în fața virusului, scrie The Sun.

Voluntarii au primit două doze ale vaccinului în luna martie, apoi au dezvoltat anticorpi care au fost testați ulterior pe celulele umane dintr-un laborator. Anticorpii produși au fost asemănători cu cei ai pacienților vindecați de coronavirus.

Rezultate pozitive pentru vaccinul anti coronavirus

Vaccinul a arătat un răspuns în funcție de doze, ceea ce înseamnă că oamenii car eau primit doze mai ridicate au dezvoltat și nivele mai ridicate de anticorpi.

Vaccinul celor de la Moderna a primit undă verde pentru a intra în etapa a doua a testării pe oameni.

Până în prezent, aproape 90.000 de persoane au murit din cauza noului coronavirus, în Statele Unite, cea mai afectată locație din punct de vedere al pandemiei.

Recent, președintele Donald Trump, aspru criticat pentru modul în care a gestionat criza, a afirmat că se tratează cu hidrolochina, substanța folosită pentru tratarea malariei, despre care se credea că ar putea tratata COVID-19. Ulterior, s-a dovedit a face mai mult rău decât bine.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro