Viața din China revine la normal! Conducerea anulează carantina în întreaga provincie Hubei și în orașul Wuhan

Viața din China revine la normal! Conducerea anulează carantina în întreaga provincie Hubei și în orașul Wuhan © pixabay

China, țara cel mai greu lovită de epidemia de coronavirus, începe să revină la normal, viața fiind reluată, practic, de unde a rămas. Autoritățile au hotărât să se ridice măsura carantinei în privincia Hubei, urmând să fie ridicată, până pe 8 aprilie, și în Wuhan.

În acest fel, oamenii care au trăit timp de mai multe luni un adevărat coșmar, își pot relua activitățile în ritm normal.

De mâine, cei care vor fi testați negativ vor putea părăsi provincia Hubei, după miezul nopții. În această zonă nu au mai fost confirmate pozitiv persoane de peste o săptămână, potrivit Daily Mail. Prin acest lucru, autoritpțile au înțeles că măsurile adoptate au dat roade, virusul fiind înăbușit.

Oamenilor le-a fost interzis să părăsească teritoriul Wuhan sau privincia Hubei, încă de pe 23 ianuarie, având în vedere răspândirea violentă a virusului, atât în țară, cât și peste hotare.

Totuși, nu se știe dacă cei care vor părăsi provincia Hubei vor fi primiți în alte regiuni ale țării, în contextul în care a fost cea mai afectată zonă a Chinei.

China, pregătită de un nou val de infectări? 

Pe lângă toate acestea, au fost înegistrate, recent, mai multe cazuri de îmbolnăviri la persoane care au călătorit în afara granițelor. Din această cauză, măsura ridicării carantinei pentru Wuhan este stabilită până la 8 aprilie, tocmai pentru a vedea dacă vor mai exista cazuri noi până la acea dată.

Ieri au fost înregstrate nu mai puțin de 70 de noi cazuri de îmbolnăviri și șapte decese din cauza virusului. Acestea au fost declarate în China continentală, potrivit autorităților sanitare locale. Toate cele șapte decese au avut loc în provincia Hubei, chiar în focarul epidemiei de coronavirus.

În China s-au înregistrat, în total, peste 81.171 de îmbolnăviri cu noul COVID-19, dar și 3.227 de morți. Din fericire, 73.159 de persoane s-au și vindecat.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro