Viața pacientului „zero”, acuzat că a adus coronavirusul în România, schimbată total: „Eram un delicvent și un purtător de virus”

Viața pacientului „zero”, acuzat că a adus coronavirusul în România, schimbată total: „Eram un delicvent și un purtător de virus” © Arhivă

Se spune că un italian este cel care a adus coronavirusul în România. Sigur, nu este întocmai adevărat, dar cert este faptul că Cesare Emendatori a fost, într-adevăr, primul caz mediatizat de pe teritoriul nostru. Viața pacientului „zero” a fost dată peste cap de rolul care i-a fost atribuit, iar despre acest lucru a vorbit chiar miercuri, într-un interviu.

În România, Cesare este acuzat că a adus virusul la noi în țară din Italia. În Italia, este acuzat că l-a adus din România. Bărbatul susține, însă, că nu a infectat pe nimeni în niciune dintre țări și spune că nu i-a picat deloc bine să fie tras la răspundere pentru infecțiile din cele două țări.

„Au vorbit de rău. Nu puteam să o primesc bine. Eu nu am infectat pe nimeni. Nici în România, nici aici. Acolo am ajuns marți noapte la Craiova, cu un avion. Am mers direct acasă, acolo am avut febră, dar am luat o tachipirină (nr. paracetamol) și dimineață nu mai aveam febră. Am fost la primărie să plătesc taxele. Am scos bani, am plătit taxele și am mers acasă. Atunci am avut iar febră”, a povestit Emendatori, potrivit Digi24.

Sfaturile italianului pacient „zero”

Emendatori mărturisește că a urmărit atent evoluția epidemiei de la noi din țară și crede că țara noastră „se va elibera” înaintea Italiei.

„În România eram un delincvent și un purtător de virus, în Italia devenisem un infectat care a adus virusul din România. Nici nu știai ce să faci…În România, criza nu a fost foarte ridicată. Aud și eu, sunt în contact. Trebuie să fie atenți, dar eu cred că se vor elibera înaintea noastră”, a mai spus bărbatul.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro