VIDEO / Avion cu peste 100 de persoane la bord, prăbușit într-o zonă rezidențială din sudul Pakistanului

VIDEO / Avion cu peste 100 de persoane la bord, prăbușit într-o zonă rezidențială din sudul Pakistanului © captură video

Tragedie fără margini! Vineri, 22 mai, un avion al companiei Pakistan International Airlines s-a prăbuşit în apropiere de Karachi, într-o zonă rezidențială. Peste o sută de persoane se aflau la bordul aeronavei.

Vineri, 22 mai, un avion Airbus A320 al companiei Pakistan International Airlines s-a prăbuşit într-o zonă rezidenţială din apropiere de Karachi.

Potrivit Deutsche Welle, la bordul aeronavei se aflau 107 de persoane, respectiv 99 de pasageri și șapte membri ai echipajului. De cealaltă parte, Abdul Sattar Khokhar, purtătorul de cuvânt al Autorității Aviației Civile, a declarat că, din primele informații, ar fi vorba despre 99 de pasageri și opt membri ai echipajului. 

„Avionul s-a prăbuşit la Karachi. Încercăm să confirmăm numărul de pasageri, dar deocamdată ştim că este vorba de 99 de pasageri şi opt membri ai echipajului”, a declarat pentru AFP Abdul Sattar Khokhar, purtătorul de cuvânt al Autorităţii Aviaţiei Civile. 

Avionul venea dinspre Lahore, situat la 1.200 kilometri distanţă de Karachi.

Martorii spun că, înainte de prăbușire, avionul a avut două-trei tentative de aterizare. În zonă au fost trimise de urgență mai multe echipaje de salvatori și forțe paramilitare. Până în acest moment, cauza exactă a prăbușirii este necunoscută.

Autoritatea Aviației Civile a transmis că pilotul avionului a raportat către turnul de control o problemă tehnică, înainte de a pierde contactul și de prăbușire. 

Avionul a distrus mai multe clădiri în momentul impactului cu solul, iar o operațiune de salvare se află în desfășurare, a completat Abdul Sattar Khokhar. 

În urmă cu câteva zile, zborurile comerciale interne au fost reluate în Pakistan, după o perioadă în care au fost oprite în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2.

știre în curs de actualizare


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro