VIDEO / Caz impresionant! O femeie a cântat la vioară, în timp ce suporta o operaţie pe creier

O femeie a cântat la vioară, în timp ce suporta o operaţie pe creier © Captura video

Medicii din Marea Britanie au reuşit o minune. Cadrele medicale au realizat o operaţie pe creier extrem de grea, în timp ce pacienta cânta la vioară.

Impresionant este şi faptul că pacienta a fost în stare să îşi facă pasiunea pe tot parcursul operaţiei la care a fost supusă.

Dagmar Turner a ajuns pe mâna medicilor de urgenţă pentru a fi operată pe creier. Pacientei trebuia să i se îndepărteze o tumoră care îi punea viaţa în pericol.

Pacienta în vârstă de 53 de ani, extrem de pasionată de muzică, a avut o singură teamă: aceea de a nu îi fi afectată capacitatea de a interpreta la vioară.

Pentru a se asigur acă acest lucru nu se va întâmpla, Dagmar Turner le-a spus medicilor că îşi doreşte să cânte la vioară pe tot parcursul operaţiei pentru a se vedea dacă ceva este în neregulă.

Tumora de care suferea pacienta a fost localizată în lobul drept frontal al creierului, foarte aproape de zona responsabilă de mișcările mâinii stângi.

Gestul femeii de a cânta la vioară în timp ce era operată pe creier a fost o premieră şi pentru cei care i-au salvat viaţa. Medicul care a operat-o pe Dagmar susţine că nu a mai avut parte de un asemenea caz şi o asemenea intervenţie în toată cariera sa.

„Am reușit să îndepărtăm 90% din tumoră și am păstrat intactă funcționalitatea mâinii stângi”, a declarat medicul care a operat-o pe Dagmar Turner, conform presei internaţionale.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro