Virusologii din Asia critică atitudinea europenilor față de pandemia de COVID-19: ”E o mare eroare făcută de SUA și Europa”

Virusologii din Asia critică atitudinea europenilor față de pandemia de COVID-19 © Pixabay

Virusologii din Asia reacționează extrem de dur în ceea ce privește atitudinea pe care o au europenii și americanii, în plină pandemie de coronavirus.

O reacție extrem de dură vine de la epidemiologii din Asia. Aceștia critică atitudinea europenilor și a americanilor față de criza provocată de coronavirus.

Specialiștii asiatici au mărturisit că atât în Europa, cât și în SUA se face o mare greșeală pentru că nu se poartă mască de protecție.

Profesorul Kim Woo-Jiu de la Spitalul Universitar Guro din Seul a declarat că obiceiul europenilor de a nu purta masca de protecție obligatoriu la ieșirea în public este primul pas care duce la răspândirea virusului.

„Este o mare greșeală!”, a spus epidemiologul.

De aceeași părere este și directorul general al Centrului pentru Controlul și Prevenția Bolilor din China. Conform presei internaționale, George Gao susține că atât persoanele care locuiesc în Europa, dar și cele din SUA, tratează această pandemie cu ignoranță, iar nefolosirea măștii este o mare eroare.

”Marea eroare făcută de SUA și Europa e că oamenii nu poartă măști. Virusul e transmis prin picăturile de salivă, iar o mască te împiedică să le transmiți când vorbești sau tușești. Multe persoane infectate sunt asimptomatice, iar mască îi împiedică să transmită virusul”, a declarat George Gao.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro