Virusul ucigaş din China, prezis într-o carte de ficţiune din 1981

Virusul ucigaş din China, prezis într-o carte de ficţiune din 1981 © Twitter

Virusul ucigaş din China care a ajuns şi pe alte continente şi care a luat o mulţime de vieţi se pare că a fost prezis încă din 1981.

Cel care ar fi prezis epidemia cu coronavirus ar fi scriitorul Dean Koontz. Acesta ar fi scris despre virusul ucigas în romanul său din 1981, „The Eyes of Darkness”.

În volumul său, Dean Koontz spune povestea unui laborator militar chinez. În acest loc se pare că se crea un virus pentru a fi folosit drept armă biologică în timpul războiului.

Cel mai şocant lucru este că, întâmplător sau nu, acel laborat era localizat exact în Wuhan, locul de unde a izbucnit acum epidemia. În romanul de ficţiune coronavirusul era numit „Wuhan-400”. 

De asemenea, acelaşi virus, însă într-o ediţie mai veche a romanului se numea “Gorki-400”, fiind localizată pe atunci într-un laborator din Rusia.

În romanul „The Eyes of Darkness”, scriitorul spune că virusul nu supravieţuieşte în afara corpului uman mai mult de un minut. „Wuhan-400” este numit  „arma perfectă”, potrivit Fox News.

De asemenea, autorul a mers mai departe şi din texte reiese şi faptul că nu au efect asupra coronavirusului nici medicamentele şi nici antibioticele, singurul leac fiind o combinaţie de curenţi electrici şi căldură puternică.

„În jurul anului 2020, o boală similară cu pneumonia se va răspândi peste tot în lume, atacând plămânii și căile respiratorii și rezistând la toate medicamentele cunoscute. Ceea ce o să fie mai surprinzătoare decât boala este chiar disparația acesteia, la fel de brusc precum a apărut. Va mai ataca apoi peste zece ani, după care va dispărea complet”, scrie în paginile cărții.

Încă o coincidenţă stranie este aceea că atât în carte, cât şi recent s-a dezvăluit modul în care coronavirusul ar putea dispărea.

Dr. Sajaya Senanayake, specialist în domeniul bolilor infecţioase, a declarat că există şanse destul de mari ca virusul să dispară odată cu încălzirea vremii, însă ar putea reapărea într-o formă mult mai agresivă.

De cealaltă parte, şi scriitorul Dean Koontz a dezvăluit în paginile sale lucruri extrem de asemănătoare.

„Atunci când vor veni lunile călduroase, virusul ar putea să dispară brusc și apoi să reapară în perioadele reci din an”, a dezvăluit Dean Koontz.

După descoperire acestor coincidente, bineînţeles că internetul a explodat. Mesaje, fotografii, dar şi fel de fel de ipoteze au fost lansate în mediul online, mai ales că situaţia a devenit una extrem de alarmantă.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro