11 medici de la Spitalul Județean Suceava, infectați cu virusul Covid-19

11 medici de la Spitalul Județean Suceava, infectați cu virusul Covid-19 © Foto simbol arhivă

Spitalul Județean Suceava anunță printr-un comunicat că unsprezece medici au fost testați pozitiv pentru virusul Covid-19. Cadrele medicale au fost internate în cadrul secției de boli infecțioase a unității spitalicești. 

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean Suceava, medicii sunt din Secțiile UPU, Boli Infecțioase, Pneumologie și Ortopedie. Dată fiind situația actuală, unitatea spitalicească a decis izolarea medicilor la domiciliu și ulterior internarea acestora în funcție de agravare a simptomatologiei; înlocuirea medicilor cu personalul existent; tratarea conform protocolului, relatează Antena3.

Până sâmbătă, 21 martie, autoritățile române au confirmat 367 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre cele 367 de persoane confirmate pozitiv, 52 au fost declarate vindecate și externate. 36 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași.

„De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, transmisă ieri, 20 martie, ora 13.00, au fost înregistrate alte 59 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între un an și 74 de ani. La ATI, în acest moment, sunt internați 14 pacienți, din care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară”, se arată în comunicatul oficial.

Cetățenii români pot apela pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, ci o linie telefonică alocată pentru informarea cetățenilor.

Românii aflați în străinătate pot solicita informații despre virusul Covid-19 la linia +4021.320.20.20.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro