13 cadre medicale și-au dat demisia de la Spitalul CFR Timișoara. Reacția managerului unității

13 cadre medicale și-au dat demisia de la Spitalul CFR Timișoara. Reacția managerului unității © Banatul Azi

Demisii în bloc la Spitalul CFR din Timișoara. Un total de 13 cadre medicale și-au depus actele de demisie în ultimele 72 de ore, de teama infectării cu noul coronavirus. Ciprian Olaru, managerul unității spitalicești, nu își face griji și susține că există suficiente echipamente corespunzătoare pentru cadrele medicale.

Zece asistente medicale și trei infirmiere și-au dat demisia, în ultimele trei zile, de la Spitalul CFR din Timișoara, plasat în linia a doua a luptei cu COVID-19. Mai exact, în momentul în care Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” se va umple de pacienți depistați cu noul coronavirus, pacienții vor începe să fie preluați de CFR Timișoara.

Majoritatea cadrelor care au demisionat au invocat drept motiv lipsa unor echipamente de protecție și frica infectării cu SARS-CoV-2. Asta, în condițiile în care, până acum, spitalul a îngrijit un singur pacient suspectat de coronavirus, dar niciun pacient confirmat.

Reacția managerului spitalului

În cadrul unei intervenții televizate, managerul Ciprian Olaru a explicat că o echipă a fost izolată la domiciliu, după ce a tratat un pacient suspect de coronavirus.

„Demisiile au început de acum două-trei zile şi la momentul de faţă avem un număr de zece asistente medicale şi trei infirmiere care şi-au depus demisia. Diferă motivul. Unele invocă motive medicale, altele că au în îngrijire copii, persoane peste 65 de ani, invocă şi teama generată de această situaţie cu pandemia”, a spus Olaru.

Luni, un medic și patru asistente medicale de pe secția de ATI a Spitalului din Orăștie și-au dat și ei demisia în bloc.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro