24 de membri din Clanul Cordunenilor au scăpat basma curată. Liderul, condamnat pentru că şi-a spionat fosta soţie

24 de membri din Clanul Cordunenilor au scăpat basma curată. Liderul, condamnat pentru că şi-a spionat iubita © arhivă

Dosarul de crimă organizată în care nu mai puţin de 27 de membri ai clanului Corduneanu erau judecaţi pentru numeroase fapte, s-a încheiat la fel cum a început: plin de controverse. 24 dintre cei acuzaţi au scăpat basma curată, iar liderul a fost condamnat nu pentru că şi-a spionat iubita. 

Joi, 20 ianuarie, Curtea de Apel Cluj a ajuns la concluzia că infracţiunile pentru care Cordunenii au fost incriminaţi, în principal, nu au fost probate sau... nu s-au prescris. Practic, astfel, majoritatea membrilor au scăpat definitiv de orice acuzaţie. Printre aceştia se numără şi Vasilică, Gelu, Petronela, Bogdan şi Adrian. 

Marian însă, cel mai mic dintre fraţi, a fost condamnat la cinci ani de închisoare. 

Avocata a şapte dintre cei acuzaţi în cosar, Anca Drăgoi, a declarat pentru Adevărul „este o soluţie bună, care însă a fost obţinută după ani întregi de muncă, documentare şi argumentare. În ceea ce priveşte soluţia pronunţată cu privire la inculpata Corduneanu Petronela - achitare pentru spălare de bani şi schimbare de încadrare juridică din tâlhărie în furt - este una corectă, în sfârşit instanţa a analizat argumentele prezentate de noi“.

Al doilea condamnat - Vasile Ursariu, iar ultimul, Costel Corduneanu. Liderul clanului Cordunenilor, Costel Corduneanu, a primit trei ani de închisoare cu executare după ce a fost găsit vinovat de infracţiuni informatice. Costel Corduneanu a plătit un hacker pentru a constata dacă fosta lui nevastă face sau nu videochat. 

De altfel, în acest dosar, Costel Corduneanu a stat în arest preventiv 1 an şi trei luni. Avocatul său, Robert Amuntencei, a precizat că "va mai executa câteva luni şi va fi eliberat".

Vă reamintim că în 2016, magistraţii de la Tribunalul Maramureş îi condamnau la închisoare pe 25 dintre cei 27 de inculpaţi. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro