3 moduri prin care poți să gătești sparanghel. Toate rețetele sunt extrem de sănătoase

3 moduri prin care poți să gătești sparanghel. Toate rețetele sunt extrem de sănătoase © Fotografie simbol: arhivă

Vrei să mănânci ceva sănătos? Sparanghelul are proprietăți antiîmbătrânire, detoxifază și este considerat și afrodisiac, în timp ce portocala conține multă vitamina C.  Ştii cum să îl foloseşti în diferite preparate?

Dacă nu, îţi spunem noi mai jos trei reţete cu sparanghel, foarte sănătoase!

Paste cu ardei şi sparanghel în sos de roşii

Ingrediente: 

  • 4 căţei de usturoi
  • 1 borcan mic de roşii uscate
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • 7-10 fire de sparanghel
  • 1 ardei gras
  • 300 grame de paste
  • 1 cană de parmezan ras
  • 1 lingură de busuioc
  • 1/4 linguriţă de boia dulce

    Se încălzeşte o tigaie la foc mare şi se adaugă două linguri de ulei, usturoi şi roşii uscate. Căliţi totul taproximativ un minut, iar apoi adăugaţi restul legumelor şi se lasă la fiert timp de 2-3 minute.  Într-o oală mare se pun pastele la fiert, conform instucţiunilor de pe pachet. Când sunt gata se scurg şi se clătesc cu apă rece. Adăugaţi pastele peste legume şi lăsaţile la fiert tip de un minut până când se topeşte parmezanul, iar sosul devine cremos. La final se adaugă o lingură de busuioc şi 1/4 linguriţă de boia de ardei, se amestecă pentru ca toate ingredientele să se combine perfect. 

Salată fresh cu sparanghel, avocado și portocală
Ingrediente: 

  • sparanghel
  • bacon
  • salată verde
  • felii de portocale
  • brânză feta
  • avocado
  • castraveți
  • sare
  • piper
    Se fierbe sparanghelul timp de 5-6 minute, apoi se taie în jumătăți. Se toacă salata, avocado și castraveții și se adaugă într-un bol. Adaugă și sparanghelul, iar la final brânza feta, portocala și baconul. Se pune sare și piper după gust, iar pentru dressing poți folosi suc de portocale, lămâie, oțet balsamic și puțin ulei de măsline.

Sparanghel cu ciuperci, ușor de preparat în doar câteva minute
Igrediente:

  • 500 grame sparanghel 
  • 300 grame ciuperci 
  • o ceapă mică 
  • 50 grame coriandru 
  •  20 grame unt 
  •  sare, piper

    Îndepărtează partea mai tare din sparanghel. Taie leguma în felii. Încălzește untul într-o tigaie și adaugă ciupercile apoi și lasă-le să se călească preț de câteva minute, până se rumenesc. Adaugă peste ele și sparanghelul. Ingredientele trebuie să fie mixate bine, timp de câteva minute, după care trebuie să adaugi ceapa tăiată fin, sărea și piperul. Compoziția se lasă pe foc câteva minute, continuând să amesteci. Adaugă la final și coriandrul și mai lasă mâncarea pe foc timp de 1 minut.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro