4 uleiuri esențiale recomandate pentru acnee
Publicat pe 10.05.2019 la 12:21 Actualizat pe 10.05.2019 la 12:22
Plantele sunt folosite încă din cele mai vechi timpuri pentru efectele lor curative. Pe măsură ce medicina naturistă și alte metode de vindecare alternativă s-au dezvoltat, au devenit tot mai populare uleiurile esențiale.
Plantele sunt folosite încă din cele mai vechi timpuri pentru efectele lor curative. Pe măsură ce medicina naturistă și alte metode de vindecare alternativă s-au dezvoltat, au devenit tot mai populare uleiurile esențiale.
Extrase din diverse plante, aceste pot fi folosite în aromaterapie, dar pot fi aplicate direct pe piele pentru a beneficia de proprietățile lor miraculoase. Știai că anumite uleiuri esențiale pot fi utilizate pentru ameliorarea semnelor specifice acneei? Află în cele ce urmează care sunt acestea și care este acțiunea lor asupra tenului cu probleme!
1. Uleiul esențial din arbore de ceai
Extractul de arbore de ceai are, printre altele, proprietăți antimicrobiene și antifungice. Foarte multe dintre produsele contra acneei conțin acest ingredient minune. Motivul este unul evident și chiar dovedit științific: extractul arborelui de ceai reduce considerabil leziunile în cazul pacienților cu acnee. Potrivit cercetărilor, uleiul esențial de arbore de ceai este un tratament eficient pentru diferite forme de acnee, de la cele mai ușoare până la acneea Vulgaris aflată în faza incipientă.
Pentru rezultate eficiente, uleiul de arbore de ceai se aplică pe zonele lezate cu ajutorul unei dischete demachiante. Dacă ai un ten sensibil, este indicat să îl diluezi înainte cu ulei de jojoba sau de cocos.
2. Uleiul esențial de lavandă
Lavanda este o plantă recunoscută pentru proprietățile sale calmante. Uleiul esențial de lavandă se folosește foarte des în aromaterapie, datorită calității sale de relaxare. Totuși, beneficiile acestui produs nu se opresc aici. Uleiul extras din lavandă poate fi un bun adjuvat pentru a scăpa de acnee; acesta are efect astringent, ceea ce înseamnă că reglează activitatea glandelor sebacee și curăță porii în profunzime.
Pentru ca uleiul de lavandă să acționeze eficient, include-l în ritualul tău de îngrijire din fiecare seară. Indicat este să îl aplici în combinație cu ulei de sâmburi de struguri (care are efect antioxidant) și să îl masezi pe zona cu probleme până ce se absoarbe complet în piele.
3. Uleiul esențial de ienupăr
Uleiul esențial de ienupăr are calități antimicrobiene și antibacteriene și este unul dintre cele mai populare remedii pentru combaterea infecțiilor cutanate și a iritațiilor. Acesta este un tratament eficient pentru acnee, menținând sănătatea și frumusețea pielii. Totodată, ajută la detoxifierea organismului, eliminând toxinele care pot provoca acneea.
Utilizează uleiul de ienupăr pentru acnee prin aplicarea a 2-3 picături pe suprafața afectată. Pentru pielea sensibilă, se recomandă amestecarea acestuia cu ulei de cocos sau de jojoba înainte de folosire.
4. Uleiul esențial de salvie
Uleiul de salvie este un bun reparator cutanat, facilitând eliminarea grăsimii din țesuturi. Acesta are puternice efecte antibacteriene și antifungice și este un produs ideal pentru vindecarea eczemelor, a dermatitelor sau a acneei seboreice.
Extrasul de salvie are acțiuni cicatrizante și curăță porii. În plus, aromaterapia cu ulei de salvie ajută la eliberarea stresului și anxietății, principalii factori care stimulează secreția cortizolului. Potrivit unui studiu din 2014 publicat în Journal of Phytotherapy Research, inhalarea parfumului de salvie poate reduce nivelul de cortizol cu 36%.
Pentru a elimina bacteriile care blochează porii și favorizează simptomele acneei, aplică 1-3 picături de ulei de salvie. Îl poți aplica împreună cu ulei de nucă de cocos sau ca atare, masându-l direct pe pielea afectată de acnee.
Poți achiziționa uleiuri esențiale din Prăvălia Naturistă, la prețuri foarte avantajoase. Acestea reprezintă o alternativă accesibilă la loțiunile și tratamentele costisitoare care promit diminuarea efectelor acneei.