5 pași pentru a-ți crește rezistența fizică

5 pași pentru a-ți crește rezistența fizică

Dacă ești una dintre persoanele care se pregătesc pentru un maraton sau se antrenează pentru ciclism, însă nu ești sigură că performanțele tale vor atinge cote maxime, trebuie să acorzi atenție sfaturilor de mai jos! Acestea includ o grijă deosebită pentru alimentație, o hidratare adecvată și nu în ultimul rând, exerciții de încălzire și de forță, indicate pentru a-ti crește rezistența fizică. Atâta timp cât te vei antrena în mod regulat, vei reuși să faci față tuturor exercițiilor, precum și alergărilor mai lungi. Iată de ce trebuie să ții cont!

Bucură-te de o alimentație corectă

Primul pas pe care trebuie să îl iei în calcul atunci când dorești să îți crești rezistența fizică ține de adoptarea unor mese sănătoase și implicit, a unei alimentații corecte. Atunci când te antrenezi pentru a deveni mai rezistent, corpul tău va avea nevoie de nutrienți speciali, întrucât va fi supus la numeroase eforturi. Din acest motiv, arderile 
interne ale corpului vor reduce capacitatea de recuperare a acestuia. Pentru a te putea bucura de o rezistență fizică crescută, trebuie să pui accent pe consumul celor mai indicate fructe și legume, care să te ajute să elimini radicalii liberi. Poți alege să consumi coacăze, broccoli, zmeură sau spanac, alimente bogate în antioxidanți, care îți vor aduce numeroase beneficii. Totodată, este indicat să mănânci legume la fiecare masă și cel puțin 2-3 porții de fructe pe zi, deoarece cu cât te antrenezi mai mult, cu atât vei avea nevoie de mai multă energie. În afară de legume și fructe, vei avea nevoie și de carbohidrați, care te vor ajuta să reziști mai mult la efort fizic intens. Optează pentru surse calitative de carbohidrați, precum fasolea, cerealele integrale, cartofii sau orzul. Alimentația echilibrată reprezintă un factor esențial pentru un sportiv sau pentru un om obișnuit, care dorește să își crească rezistența la efort. Nu uita nici de consumul de proteine, pe care le poți asimila din ouă, iaurt sau carne, ideale pentru reconstruirea țesutului muscular.

Hidratează-te corespunzător

Pentru a-ți crește rezistența fizică în cazul unui efort intens, trebuie să te asiguri că organismul tău este hidratat corespunzător. Astfel, este esențial să consumi cel puțin 2 litri de lichide pe zi, ținând cont de faptul că o hidratare insuficientă poate duce la epuizare rapidă și la apariția unor crampe musculare. Înainte de orice antrenament fizic intens, se recomandă să bei cel puțin 500 ml de apă, pentru a înlocui lipsa de electroliți din corp. În cazul in care consideri că antrenamentul va dura mai mult, trebuie să îți asiguri un aport de lichide corespunzător.

Asigură-ți un sistem imunitar puternic

Dacă nu ai suficient de multă grijă de tine, sistemul tău imunitar va fi scăzut și te va împiedica să duci la bun sfârșit antrenamentele care presupun un efort fizic intens. Astfel, pentru a evita pauzele de la antrenamente, trebuie să pui accentul pe o dietă echilibrată, care se va dovedi vitală pentru sistemul tău imunitar. În afară de alimentația corectă, trebuie să ții cont și de includerea suplimentelor alimentare în rutina ta zilnică. 
Vitaminele A, E, B sau C și mineralele importante pentru buna funcționare a organismului vor reprezenta un ajutor real pentru rezistența ta la efort. Atâta timp cât ții cont de alimentație și îți iei nutrienții din suplimentele de acest gen, vei reuși să îți asiguri un sistem imunitar puternic și o rezistență fizică crescută.

Începe-ți ziua cu alergări ușoare

Pentru a-ți crește rezistența fizică, sedentarismul nu are ce căuta în rutina ta de zi cu zi. În afară de exercițiile de rezistență, majoritatea sportivilor își încep o zi obișnuită printr-o alergare ușoară sau prin mersul cu bicicleta. Pe lângă această încălzire ușoară, poți pune accentul și pe exercițiile care implică greutatea corpului, precum fandări, flotări sau sărituri. O astfel de încălzire dinamică va crește mobilitatea corpului, în timp ce creierul va fi pregătit pentru un antrenament intens de rezistență. Dacă vrei să pui și mai mult accent pe creșterea rezistenței fizice, încearcă să incluzi în programul tău zilnic și exerciții de recuperare. Acordă atenție și echipamentului sportiv potrivit și poartă întotdeauna încălțăminte adecvată, pe care o poți achiziționa din Buzz outlet. Pentru antrenamentele fizice, ai nevoie de încălțăminte comodă, care să se potrivească perfect măsurii tale și care să îți asigure tot confortul necesar, pentru a nu avea performanțe slabe din cauza încălțărilor.

Nu uita de exercițiile de forță

Persoanele care își doresc să aibă o rezistență fizică mai mare, trebuie să includă în rutina lor și antrenamente de forță. Cu ajutorul acestor exerciții care presupun un efort fizic intens, vei reuși să capeți mai multă energie, să obții o viteză mai mare și să nu te mai confrunți cu un risc de accidentare. Caută întotdeauna să execuți mișcări care să îți lucreze toate grupele de mușchi și să te ajute să te menții în formă. Astfel, cu cât vei rezista mai multe minute în efectuarea unor exerciții dificile, cu atât corpul tău va deveni mai rezistent.
Cu ajutorul acestor sfaturi, vei reuși să îți îmbunătățești performanțele fizice și să ai mai multă energie, în fiecare zi!


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro