A 15-a victimă a gripei. O femeie din Bucureşti a murit după ce a contactat virusul

A 15-a victimă a gripei. O femeie din Bucureşti a murit după ce a contactat virusul © arhivă

Gripa a făcut cea de 15-a victimă, în România! O femeie de 70 de ani, nevaccinată antigripal, cu alte afecţiuni medicale, s-a stins din viaţă marţi, 4 februarie.

O femeie de 70 de ani, originară din Bucureşti, a murit din cauza gripei. Victima virusului avea şi alte afecţiuni şi nu era vaccinată antigripal. Femeia a fost confirmată cu coinfecţie cu virus gripal tip A şi tip B

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), femeia de 70 de ani din Bucureşti s-a stins din viaţă marţi. Acesta este cel de-al cincisprezelecea deces cauzat de gripă în acest sezon, confom Agerpres.

Luni, 3 februarie, a fost constatat cel de-al 14-lea deces din cauza gripei: o femeie de 90 de ani din Mureş. Bătrâna ajunsese la spital cu alte probleme de sănătate, nu era vaccinată antigripal şi diagnosticată cu virusul gripal tip A, subtip H3. 

35.000 de doze de vaccin, achizionate de Ministerul Sănătăţii

La finele lunii ianuarie, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 35.000 de doze de vaccin antigripal. Acestea vor fi folosite, în special, în cazul persoanele cu risc de îmbolnăvire ridicat.

"Conform informării ANMDM, la nivel naţional există stocuri de medicamente antivirale specifice (OSELTAMIVIR) care sunt eliberate în farmaciile cu circuit deschis pe bază de prescripţie medicală", se mai arată în comunicatul transmis de Ministerul Sănătăţii. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro