A crescut numărul cazurilor de infecţie cu virusul West Nile, în România. Persoanele predispuse la această boală
Publicat pe 22.08.2023 la 20:14 Actualizat pe 22.08.2023 la 20:14
Până în acest moment, în România au fost confirmate opt cazuri cu infecţia a virusului West Nile transmis de țânțari. Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, dintre aceștia trei oameni au murit. Numărul cazurilor de infecţie cu virusul West Nile a crescut în țara noastră. Ce categorii de persoane sunt predispuse la boală.
- Numărul cazurilor de infecţie cu virusul West Nile a crescut în România
- Ce categorii de persoane sunt predispuse la boală
De la începutul lunii iunie și până în prezent, 3 din 8 români infectați cu West Nile au murit. Astfel că, specialiștii trag un semnal de alarmă împotriva acestui virus, care a început să facă ravagii în România.
Numărul cazurilor de infecţie cu virusul West Nile a crescut în România
Ei bine, ultima dintre victimele înțepăturii mortale este o femeie în vârstă de 67 de ani, din județul Dolj. Așadar, potrivit autorităților, acești țânțari au devenit mai rezistenți la substanțele folosite pentru exterminarea lor, în timp ce numărul celor infectați de înmulțește.
Această boală devine periculoasă mai ales pentru cei trecuți de 50 de ani. Se pare că această categorie de persoane poate dezvoltă mai ușor meningita gravă.
Femeia din Dolj s-a stins din viață după o perioadă în care a avut virusul în corp, dar nu a știut. Cu toate că a stat doar acasă, ea a început să se plângă de dureri puternice de cap.
În cele din urmă, pentru că starea i se agrava, femeia a ajuns la mai mulți medici. Acesta a fost și momentul în care medicii i-au pus diagnosticul de infectare cu virusul WestNile, însă, prea târziu.
Ce simptome prezintă cei infectați cu virusul West Nile
Persoanele care pot fi infectate cu această boală sunt pacienții cu forme severe au dureri intense de cap, de ochi, nu suportă lumina și au grețuri și vărsături. Ei bine, în astfel de situații, trebuie apelat urgent la medic, pentru a nu va pune viața în pericol.
Mai mult decât atât, diagnosticul se pune după analize de sânge. Însă, pot există și cazuri în care unele persoane infectate cu West Nile dezvoltă forme ușoare, fără să știe vreodată că au fost infectați.
Cu toate acestea, potrivit unui studiu făcut în Belgia, țânțarii din Europa au devenit rezistenți la multe soluții folosite pentru dezinsecție, aprobate cu mult timp în urmă de Comisia Europeană. După o vreme, insectele s-au imunizat.
Totodată, cea mai la îndemână formă de protecție, spun medicii, sunt soluțiile împotriva mușcăturilor și evitarea zonelor unde sunt multe insecte.