A doua Delta Dunării din România. Ai știut de ea? E un adevărat miracol al naturii, încă necunoscut de turiști!
Publicat pe 17.05.2022 la 10:54 Actualizat pe 17.05.2022 la 10:54
Vara se apropie cu pași repezi, iar tu îți faci deja planuri unde să mergi în vacanță? Ei bine, noi îți prezentăm unde se află a doua Delta Dunării din România. Este un adevărat miracol al naturii, încă neștiut de turiști. Trebuie neapărat să o vizitezi și vei rămâne uimit de cum arată!
- A doua Delta Dunării din țara noastră
- Este un adevărat miracol al naturii
- Unde se află
Există un loc în România unde se spune că este a doua Delta Dunării. Dacă nu știi ce locuri să mai vizitezi în țara noastră, atunci trebuie neapărat să ajungi aici. Este cu adevărat un miracol al naturii!
A doua Delta Dunării din țara noastră
A doua Delta Dunării din România se află în comuna clujeană Sic. Aceasta se află la 60 de kilometri distanță de Cluj - Napoca și are o suprafață de 56,4 kmp. Satul Sic a fost atestat documentar din anul 1291.
Timp de cinci secole, această comună a avut un statut important, acela de oraș, deoarece pe teritoriul lui se aflau mai multe mine de sare, care erau exploatate de oameni. Acesta era un oraș autonom.
Odată cu trecerea timpului, minele de sare din Sic au fost închise, iar orașul a devenit comună. Principala atracție a comunei este stufărișul, fiind considerat un paradis din inima Transilvaniei. I se mai spune a doua Deltă, deoarece este cea de-a doua cea mai mare întindere de stuf din țara noastră.
Este a doua cea mai mare întindere de stuf
Zona cu stuf din comuna Sic are suprafața de 220 de hectare, iar suprafața totală a acestei revervații este de 505 hectare. Aici puteți întâlni o mulțime de specii de amfibieni, păsări, reptile, dar și aproximativ 42 de specii de plante.
Aici vă puteți bucura din plin de peisaje, de speciile inedite care se află în zonă, dar și de liniște, tradiții și voie bună. O vacanță aici va fi exact ca o vacanță petrecută în Delta Dunării, dar în comuna Sic nu veți avea parte de atâția turiști.
De asemenea, este o rezervație naturală aituată în lunca Văii Fizeşului și alcătuită din mlaştini, vegetaţie de stuf şi papură și lacuri. Puntea veche de lemn, stuful verde și cerul albastru fac din acest loc un peisaj de vis și un colț de paradis.
Citește și: Cea mai curată plajă din România. Aici găsești un nisip ca de aur! Ai auzit de ea, dar nu ai știut asta!